Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
03-06-2021 - Update Modellen Testamenten
07-05-2021 - HR 7 mei 2021, ECLI:NL:HR:2021:708

Problemen met opslaan bestanden door instelling internetbrowser

LinkedIn
28-01-2020 | Categorie: Algemeen

De oplossingen op een rijtje

Van diverse gebruikers hebben wij vernomen dat zij problemen ervaren met het opslaan van bestanden, bijvoorbeeld een vragenlijst die is ingevuld in de EPX-Manager of in de toepassing Aangifte Schenkbelasting. Deze bestanden kunnen, in tegenstelling tot de bestanden van het Cliëntenbestand, op iedere gewenste locatie op uw computer of server worden opgeslagen. De ervaren problemen hebben te maken met de instelling van de gebruikte internetbrowser. De meeste gebruikers met problemen gebruikten Google Chrome. Maar de problemen kunnen zich ook bij andere internetbrowsers voordoen, zoals Mozilla Firefox of Microsoft Edge Chromium. Zorg ervoor dat uw instellingen juist zijn ingesteld voordat u aan een nieuw dossier begint.

De problemen worden verholpen door in de instellingen van de internetbrowser aan te geven, dat voor downloads altijd wordt gevraagd waar bestanden moeten worden opgeslagen. Voor Google Chrome kan dit worden aangegeven onder Google Chrome aanpassen en beheren (geheel rechts te vinden in de werkbalk bovenin), Instellingen, Geavanceerd en vervolgens Downloads. Het balkje achter de vraag “Voorafgaand aan een download vragen waar een bestand moet worden opgeslagen” schuift u dan naar rechts, waardoor deze van grijs naar blauw verkleurt.
Een aandachtspunt van Google Chrome is dat na het wijzigen van genoemde instelling in eerste instantie ieder bestand eerst moet worden opgeslagen, dus bijvoorbeeld ook Word- en PDF-bestanden. Dit lost u als volgt op. De eerste keer dient u het Word- of PDF-bestand op te slaan. Vervolgens verschijnt links onderin uw webbrowser een melding van de download. Wanneer u in de melding op het vinkje klikt, opent een menu en kunt u aangeven dat Google Chrome bestanden van dit type altijd moet openen. Let op: u moet niet ten aanzien van bestanden met de extentie .epx aangeven dat deze altijd geopend moeten worden.

Voor Mozilla Firefox kan dit worden aangegeven onder Menu openen (geheel rechts te vinden in de werkbalk bovenin), Opties en vervolgens kunt u onder Algemeen scrollen naar Bestanden en Toepassingen / Downloads. U klikt op de vraag “Altijd vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen”, waardoor in de cirkel voor deze vraag een blauw bolletje verschijnt. Mozilla Firefox vraagt dan bij ieder bestand of u het wilt opslaan (bijvoorbeeld EPX-bestanden) of openen (bijvoorbeeld Word- of PDF-bestanden)

Voor Microsoft Edge Chromium kan dit worden aangegeven onder Instellingen en meer (geheel rechts te vinden in de werkbalk bovenin), Instellingen en vervolgens Downloads. Het balkje achter de vraag “Vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen voor het downloaden” schuift u dan naar rechts, waardoor deze van wit met zwart naar blauw met wit verkleurt.

N.B. De verouderde internetbrowsers Microsoft Edge (de versie van Microsoft Edge tot 15 januari 2020) en Internet Explorer worden door de nieuwe EPX-Portal niet ondersteund.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Tweedaagse basiscursus estate planning
Praktische basiscursus met ervaren docenten, eigen syllabi en veel casuïstiek

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin