Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Papieren aangiften erfbelasting (bij overlijdens vóór 2019)

LinkedIn
14-01-2021 | Categorie: Algemeen

Nieuwe vragenlijst in EPX-Manager: Aangifte Erfbelasting 2010-2018

Met ingang van 1 januari jl. is de 'oude' (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal definitief vervallen. Niet alleen omdat de techniek achter deze Windows applicatie inmiddels sterk verouderd is, maar ook omdat het gebruikte SSL Certificaat op woensdag 27 januari a.s. verloopt en niet wordt verlengd. De bescherming van de financiële en familie- en vermogensrechtelijke gegevens van de overledene kan bij verzending daarvan naar de aan de oude EPX-Portal gekoppelde EPX-Cockpit zodoende niet meer worden gewaarborgd.

Door het vervallen van de oude EPX-Portal was het met onze toepassing Aangifte Erfbelasting niet langer mogelijk aangifte te doen vanwege een overlijden vóór 2019. Dit is natuurlijk onwenselijk als u nog één of meer van dergelijke aangiften in behandeling hebt. Vandaar dat vanaf vandaag voor u in de EPX-Manager in de 'nieuwe' (online) EPX-Portal de vragenlijst Aangifte Erfbelasting 2010-2018 is opgenomen. Als u de in deze vragenlijst ingevoerde gegevens naar de EPX-Cockpit stuurt, is het uiteraard niet mogelijk de aangifte digitaal in te dienen. Wel hebben wij ervoor gezorgd dat er alsnog een papieren aangifte voor de erfbelasting in Word kan worden gegenereerd. Die aangifte kunt u vervolgens per post naar de Belastingdienst sturen, zoals dat ook nodig zou zijn geweest bij gebruikmaking van de oude EPX-Portal.

Wij zijn van mening u hiermee een hele mooie en veilige oplossing te hebben geboden. Het enige is dat u de voor de aangifte erfbelasting benodigde gegevens, die nu wellicht al zijn ingevoerd in het Cliëntenbestand in de oude EPX-Portal, nogmaals zult moeten invoeren in de EPX-Manager in de online EPX-Portal.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin