Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
27-10-2021 - Bijeenkomst EPX-Circle wordt doorgeschoven naar begin 2022
21-10-2021 - Erflater heeft zijn vermogen langdurig uitgeleend. Wie betaalt de rekening? De ervende of de onterfde kinderen? (Estate Planner Digitaal 2021/10)

Vacature notarieel jurist


Estate Planning Expert is een klein en dynamisch bedrijf dat de beste en meest uitgebreide software op het gebied van estate planning ontwikkelt en uitgeeft. Denk hierbij onder meer aan aangifteprogramma’s voor de schenk- en erfbelasting en modellen voor testamenten en huwelijkse voorwaarden. Onze gebruikers zijn overwegend notariskantoren, belastingadvieskantoren en financieel planners. Bovendien verzorgen wij hoogwaardige opleidingen op fiscaal en juridisch terrein in het algemeen en op het gebied van estate planning in het bijzonder.

Sinds 2003 resp. 2017 geven wij twee modellentoepassingen uit, te weten Modellen Testamenten en Modellen Huwelijkse Voorwaarden. Mede op verzoek van gebruikers is onlangs besloten ook modellen te gaan ontwikkelen en uitgeven op het gebied van levenstestamenten. Daarnaast zullen wij modellen ontwikkelen die eveneens onder de noemer ‘Estate Planning’ vallen, maar niet zijn onder te brengen in één van de andere toepassingen. Te denken valt aan schenkingsovereenkomsten, familieleningen, renteovereenkomsten, diverse vaststellingsovereenkomsten, etc.

Voor de verdere verbetering en ontwikkeling van deze vier (toekomstige) modellenproducten en ter uitbreiding van ons team zijn wij per direct voor 24 uur per week op zoek naar een notarieel jurist voor onze bureauredactie.

De functie
Samen met je collega’s van de bureauredactie en de vier modellencommissies zorg je voor het up-to-date houden, verbeteren, uitbreiden en vernieuwen van de modellenproducten van Estate Planning Expert. Je bent de schakel tussen (de voorzitters van) de vier modellencommissies enerzijds en de gebruikers van de modellentoepassingen anderzijds. Je bent nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de nieuwe en bestaande modellentoepassingen en bewaakt de kwaliteit en vormgeving daarvan. Steeds zorg je voor een optimale aansluiting van onze toepassingen op de behoeften van de klant. Je neemt deel aan de vergaderingen van de vier modellencommissies en controleert de aangeleverde teksten (onder meer) op uniform taalgebruik, woordkeus en toepasbaarheid in de uiteindelijke softwaretoepassing. Je verzamelt en beantwoordt zo mogelijk vragen van gebruikers en zet gemaakte modelteksten om naar modellen die in de software van Estate Planning Expert kunnen worden verwerkt.

Jouw profiel
Je hebt een afgeronde opleiding Notarieel Recht en beschikt over goede juridische vakkennis. Je hebt meer dan vijf jaar kennis en ervaring vanuit de notariële praktijk, die je graag op een innovatieve manier inzet. Je bent accuraat en kunt systematisch denken. Je volgt de juridische en fiscale actualiteit op het gebied van familie- en erfrecht op de voet. Je hebt het overzicht over de vier modellentoepassingen en voorziet dat wijziging van één modeltekst vele andere teksten kan raken. Je hebt interesse in digitale ontwikkelingen en affiniteit met software. Je kunt goed zelfstandig werken. Omdat wij geen fysiek kantoor hebben zul je de werkzaamheden namelijk vanuit huis verrichten. Daarnaast heb je een positieve en opgewekte werkhouding en een dienstverlenende instelling. Bekendheid met onze modellentoepassingen is een pré.

Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan verwelkomen we jou graag binnen ons team als notarieel jurist!

Wij bieden
Naast afwisselende werkzaamheden, een thuiswerkvergoeding en goede arbeidsvoorwaarden biedt Estate Planning Expert jou alle ruimte om je verder te ontwikkelen met gerichte opleidingen.

Interesse?
Wil je meer informatie over deze functie of solliciteren? Bel 026-3708699 en vraag naar mr. Pascal Baard of stuur je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae naar pbaard@estateplanningexpert.nl.


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Voor de eerste editie van deze leergang hanteren we een extra aantrekkelijke prijs!

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin