Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
29-10-2020 - Gevolgen van het coronavirus voor onze opleidingen en workshops
16-10-2020 - Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2022 (Estate Planner Digitaal 2020/8)

Lokaal geïnstalleerde EPX-Portal (oud)


Door de ingebruikname van een nieuwe (online) EPX-Portal komt de oude (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal in de loop van 2020 geheel te vervallen. Op welk moment dat zal plaatsvinden, is mede afhankelijk van de toepassingen die u bij ons afneemt.

  1. Gebruikt u Testamentvergelijking noch Aangifte Erfbelasting, dan kon u de oude (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal blijven gebruiken tot 1 maart 2020. Sinds die datum zijn alle toepassingen die u wél gebruikt alleen nog te benaderen via de nieuwe (online) EPX-Portal.
     
  2. Gebruikt u wel Testamentvergelijking maar geen Aangifte Erfbelasting, dan kunt u de oude (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal blijven gebruiken tot 1 juli 2020 om via het Cliëntenbestand toegang te krijgen tot de EPX-Cockpit. Vanaf die datum is de EPX-Cockpit voor Testamentvergelijking alleen nog te benaderen via de nieuwe (online) EPX-Portal. Voor alle overige toepassingen geldt dit vanaf 1 maart 2020 (zie hiervoor onder 1).
     
  3. Gebruikt u geen Testamentvergelijking maar wel Aangifte Erfbelasting, dan kunt u de oude (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal blijven gebruiken tot 1 januari 2021 om via het Cliëntenbestand toegang te krijgen tot de EPX-Cockpit. Vanaf die datum is de EPX-Cockpit voor Aangifte Erfbelasting alleen nog te benaderen via de nieuwe (online) EPX-Portal. Voor alle overige toepassingen geldt dit vanaf 1 maart 2020 (zie hiervoor onder 1).
     
  4. Gebruikt u zowel Testamentvergelijking als Aangifte Erfbelasting, dan kunt u de oude (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal blijven gebruiken tot 1 juli 2020 (zie hiervoor onder 2) respectievelijk tot 1 januari 2021 (zie hiervoor onder 3) om via het Cliëntenbestand toegang te krijgen tot de EPX-Cockpit. Voor alle overige toepassingen geldt dit vanaf 1 maart 2020 (zie hiervoor onder 1).

Het tijdelijk handhaven van de oude (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal vindt derhalve vooral plaats ten behoeve van bestaande gebruikers van de toepassingen Testamentvergelijking en Aangifte Erfbelasting. Zij kunnen de ingevoerde gegevens van hun cliënten immers net hebben ingevuld in het Cliëntenbestand, maar het advies- of aangiftetraject nog niet volledig hebben afgerond. Wij adviseren u zo snel mogelijk de nieuwe (online) EPX-Portal te gaan gebruiken als het om een geheel nieuwe cliënt gaat en u de gegevens nog moet invullen. Het is niet mogelijk bestaande Cliëntenbestanden te openen in de EPX-Manager of bestaande Cockpitbestanden te openen via de nieuwe EPX-Portal. De tarieven en vrijstellingen in de oude EPX-Cockpit – de rekenserver die te benaderen is vanuit het Cliëntenbestand – zijn niet geüpdatet naar 2020.

Handhaving van de oude (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal vindt tot 1 januari 2021 plaats voor het geval u een aangifte erfbelasting moet verzorgen voor een erflater, die in 2018 is overleden. Deze service bieden wij uitsluitend aan op 31 december 2019 bestaande gebruikers van de toepassing Aangifte Erfbelasting. In alle gevallen, waarin sprake is van een erflater, die in 2019 is overleden, kunt u digitaal aangifte te doen.

Om snel de nieuwe (online) EPX-Portal te activeren, klikt u hier voor de instructies.


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Tweedaagse basiscursus estate planning
Praktische basiscursus met ervaren docenten, eigen syllabi en veel casuïstiek

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin