Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Update Online Services

LinkedIn
17-05-2016 | Categorie: Algemeen

De diverse adviesdocumenten hebben een professionelere uitstraling gekregen

Adviseurs die zich dagelijks met estate planning bezighouden, maken in de praktijk veelvuldig gebruik van rekenprogramma’s als Testamentvergelijking en Calculators. Adviseurs voor wie het erfrecht, de bedrijfsopvolgingsregeling en de erfbelasting geen dagelijkse kost zijn, vinden voornoemde toepassingen echter vaak te uitgebreid en complex. Om deze grote groep – het betreft veelal belastingadviseurs, accountants en beleggingsadviseurs, maar ook (kandidaat-)notarissen en financieel planners – toch van dienst te kunnen zijn, hebben wij een aantal jaar geleden een paar handige en gebruikersvriendelijke online rekenprogramma’s ontwikkeld, die wij sindsdien aanbieden onder de naam Online Services. Het betreft:

In 2015 hebben wij de reeks uitgebreid met het programma IPR Erfrecht en onlangs is ook het programma IPR Huwelijksvermogensrecht in de markt verschenen. Kenmerkend voor de vijf programma’s is dat er in kort tijdsbestek een adviesdocument op maat mee kan worden gegenereerd, dat direct klaar is voor gebruik. Het hoeft enkel nog te worden afgedrukt. Omdat wij het belangrijk vinden dat de diverse adviesdocumenten een professionele uitstraling hebben, is de afgelopen periode gewerkt aan het verfraaien van de opmaak. Vanaf heden is aan alle documenten dan ook een mooi voorblad toegevoegd, waarop onder meer het logo is opgenomen van het kantoor dat van de Online Services gebruikmaakt.

In het programma Testamentoverzicht zijn daarnaast de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Er is een schenkingstool opgenomen, waarmee bij de aanbevolen testamentvariant kan worden doorgerekend wat de fiscale consequenties zijn van zowel een schenkingsplan in contanten als een schenkingsplan op papier.
  • Met de button Genereer staafdiagram kan snel en eenvoudig een staafdiagram worden getoond, waarin de uitkomsten van de vijf meest voorkomende varianten van vererving zijn weergegeven.
  • Afhankelijk van de uitkomsten wordt in het adviesdocument een bepaalde conclusie opgenomen. Met ingang van heden is het aantal beschikbare 'conclusieteksten' uitgebreid.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin