Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Testamentoverzicht: nieuwe/verbeterde overzichten en adviesdocument nog meer op maat

LinkedIn
25-04-2017 | Categorie: Algemeen

Nu met grafiek waarin de totaal verschuldigde erfbelasting wordt weergegeven

Testamentoverzicht is het handige online rekenprogramma waarmee u de in de praktijk meest voorkomende varianten van vererving vanuit fiscaal perspectief met elkaar kunt vergelijken. Door het invullen van een korte vragenlijst en een opgave van de financiële positie van uw cliënten kunt u snel bepalen of zij een testament nodig hebben. Ook als uw cliënten al een testament hebben kan Testamentoverzicht u goed van dienst zijn; met één druk op de knop kunt u beoordelen of het huidige testament van uw cliënten fiscaal gezien nog optimaal is.

De afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest om Testamentoverzicht (nog) beter te laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Zo kunnen wij vanaf heden het adviesdocument, dat aan de hand van de in de vragenlijst ingevoerde gegevens wordt gegenereerd, op diverse plaatsen in de look-and-feel van uw kantoor brengen. Denkt u hierbij onder andere aan een kantoorlogo op het voorblad en kopteksten in de door u gewenste kleur. Wilt u dit ook? Stuur dan een kwalitatief goed logo (bij voorkeur een EPS- of AI-bestand) naar info@estateplanningexpert.nl. Wij zorgen er dan voor dat het adviesdocument zo spoedig mogelijk in de huisstijl van uw kantoor wordt gebracht.

Aan de hand van de in de vragenlijst van Testamentoverzicht ingevoerde gegevens was het al langer mogelijk om een staafdiagram te genereren. De kwaliteit en gebruiksmogelijkheden van deze diagrammen is per heden flink verbeterd. Bovendien kunt u nu ook een grafiek genereren waarin de totaal verschuldigde erfbelasting na twee overlijdens wordt weergegeven. Hiermee kunt u de materie nóg begrijpelijker maken voor uw cliënten en hen aangeven waarom de ene testamentvorm is aan te bevelen boven de andere.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin