Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
30-09-2022 - Bevoegdheid tot beheer van aandelen in een bv die tot een nalatenschap behoren (FTV 2022/30)
30-09-2022 - Het Waarderingsbesluit Successiewet van 15 juni 2022 (FTV 2022/29)

Nieuwe toepassing: Aangifte Schenkbelasting

LinkedIn
29-01-2019 | Categorie: Algemeen

Eenvoudig, veilig én snel digitaal aangifte voor de schenkbelasting doen

De afgelopen jaren hebben wij u de mogelijkheid geboden om zowel via de EPX-Portal als via het EPX-Dashboard kosteloos gebruik te maken van een in Microsoft Office Excel nagebootst aangiftebiljet schenkbelasting. Deze gratis service eindigde met de aangifte schenkbelasting 2017, mede omdat wij het afgelopen jaar hebben gewerkt aan de totstandkoming van een digitaal aangifteprogramma.

De nieuwe toepassing Aangifte Schenkbelasting is inmiddels uitgebreid getest en thans klaar voor gebruik. Dit moderne aangifteprogramma draait volledig online en maakt het mogelijk de aangifte schenkbelasting eenvoudig, veilig én snel langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. Sinds 1 augustus 2018 mag dat namelijk niet meer op papier, tenzij gebruik wordt gemaakt van het aangiftebiljet op de website van de Belastingdienst. Prima voor wie dat wil natuurlijk, maar als vooruitstrevende ontwikkelaar van software voor (kandidaat-)notarissen, belastingadviseurs, accountants en financieel planners vinden wij dat niet meer van deze tijd. Want waarom zou u nog op papier aangifte voor de schenkbelasting doen, terwijl de Belastingdienst het technisch mogelijk heeft gemaakt dat ook digitaal en dus makkelijker te doen?

Gratis voor Expert Planners en gebruikers van ons aangifteprogramma voor de erfbelasting
Voor kantoren die Expert Planner zijn én voor kantoren met een licentie voor de toepassing Aangifte Erfbelasting is het nieuwe programma Aangifte Schenkbelasting (zonder meerprijs) onderdeel van de bestaande licentie! Alle overige kantoren kunnen een licentie aanschaffen.

Aanbieding
Eén licentie voor de toepassing Aangifte Schenkbelasting kost normaal gesproken € 450,00 excl. btw per jaar en geeft recht op (maximaal) twee installaties/gebruikers. Voor de periode 1 februari t/m 31 december 2019 geldt een aanbieding en kost één licentie slechts € 270,00 excl. btw. Vanaf 2020 betaalt u de normale licentievergoeding.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Uitgebreide leergang waarin alle relevante deelonderwerpen aan bod komen

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Nu inclusief een uitgebreid model mét toelichting voor ongehuwde samenwoners

Twitter Linkedin