Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Nieuwe versie Aangifte Erfbelasting

LinkedIn
21-06-2019 | Categorie: Algemeen

Met de huidige versie van onze toepassing Aangifte Erfbelasting kunt u uitsluitend op papier aangifte doen. Het programma voldoet daarmee aan de normen van de Belastingdienst, althans voor zover het om overlijdens tot en met 28 februari 2019 gaat. Voor overlijdens vanaf 1 maart 2019 (deze datum is inmiddels verlengd naar overlijdens vanaf 1 oktober 2019) heeft de Belastingdienst het namelijk verplicht gesteld dat aangiften digitaal worden ingediend. Omdat daarbij veel extra gegevens en controles nodig zijn, zijn wij al geruime tijd bezig met het aanpassen van ons aangifteprogramma. De nieuwe versie zal volledig online draaien en maakt het mogelijk de aangifte erfbelasting eenvoudig, veilig én snel langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. De gegevensuitwisseling met de Belastingdienst zal beveiligd zijn via een door ons aangeschaft verzamelcertificaat. U hoeft derhalve niet zelf zo'n PKIoverheid-certificaat ad € 175,00 excl. btw per jaar aan te schaffen!

Onze planning was erop gericht dat u uiterlijk 1 juli 2019 de beschikking zou krijgen over de nieuwe versie van onze toepassing Aangifte Erfbelasting. Thans is het echter wel duidelijk dat dit helaas niet gaat lukken. De Belastingdienst heeft namelijk nog steeds geen antwoord gegeven op de vragen die wij de afgelopen weken hebben gesteld. Bovendien biedt de Belastingdienst ons pas op 3 juli aanstaande voor het eerst de mogelijkheid de verwerking van aangiften en de gevolgen voor de aanslagberekening te testen.

Ervan uitgaande dat de testdag op 3 juli positief verloopt én dat de Belastingdienst vóór de zomervakantie alsnog antwoord geeft op de door ons gestelde vragen, verwachten wij dat 1 september 2019 een reëlere datum is waarop wij de nieuwe versie beschikbaar kunnen stellen.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin