Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Update Aangifte Schenkbelasting

LinkedIn
11-12-2019 | Categorie: Algemeen

Nu beschikbaar: 2019-versie van digitaal aangifteprogramma

Eind januari van dit jaar is de eerste versie van ons digitale aangifteprogramma voor de schenkbelasting op de markt verschenen. De toepassing Aangifte Schenkbelasting draait volledig online en maakt het mogelijk de aangifte eenvoudig, veilig én snel langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. Sinds 1 augustus 2018 mag dat namelijk niet meer op papier, tenzij gebruik wordt gemaakt van het aangiftebiljet op de website van de Belastingdienst.

In de toepassing Aangifte Schenkbelasting zijn dezelfde vragen opgenomen als in voornoemd formulier. Het voordeel hiervan is dat de door de Belastingdienst beschikbaar gestelde toelichting bij het formulier één op één kan worden gebruikt bij het invoeren van de voor de aangifte schenkbelasting benodigde gegevens.

Met de eerste versie van het programma kon u uitsluitend digitale aangiften verzorgen voor schenkingen die waren gedaan in het belastingjaar 2018. Thans is het ook mogelijk aangiften te verzorgen die zijn gedaan in het belastingjaar 2019. Net als de 2018-versie is ook de 2019-versie voorzien van een aan de cliënt(en) uit te reiken (concept)rapport van de aangifte met een akkoordverklaring.

Een ingevulde vragenlijst kunt u eenvoudig bewaren door op de button Bewaar vragenlijst te klikken. In een door u geselecteerde map op uw lokale computer of server slaat u dan een internetbestand op met de extensie '.epx'. Op een later tijdstip kunt u dit opgeslagen bestand eenvoudig openen door bij de eerste vraag in het aangifteprogramma te kiezen voor Opgeslagen vragenlijst openen.

Wanneer de toestemming van de cliënt(en) is ontvangen om de aangifte schenkbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden, kunt u door het betreffende vinkje te plaatsen en te kiezen voor Verzend aangifte naar Belastingdienst de aangifte indienen. Vervolgens kunt u in de zwarte balk bovenaan de pagina onder het tabblad Aangifteoverzicht de verzendstatus van de aangifte controleren.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin