Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Aangifte Erfbelasting 2020

LinkedIn
24-03-2020 | Categorie: Algemeen

Aangiften vanwege overlijdens in 2020 kunnen nu al digitaal worden ingediend

Sinds twee maanden is al onze software volledig online beschikbaar via de EPX-Portal. Wij zijn daardoor in de gelukkige omstandigheid dat we altijd en overal vandaan kunnen blijven werken aan het onderhouden en verbeteren van onze reken- en datatoepassingen op het gebied van estate planning. Eén van de programma's waaraan de laatste weken hard gewerkt is, betreft Aangifte Erfbelasting. Een lichtpuntje in deze donkere coronatijd is dan ook dat de 2020-versie van dit aangifteprogramma voor de erfbelasting vanaf heden al voor u beschikbaar is.

De toepassing Aangifte Erfbelasting maakt het mogelijk de aangifte eenvoudig, veilig én snel langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. Bij overlijdens vanaf 1 oktober 2019 mag dat namelijk niet meer op papier, tenzij gebruik wordt gemaakt van het formulier op de website van de Belastingdienst. U selecteert de aangifte voor een overlijden in 2020 door onder Weergave vragenlijst te kiezen voor Aangifte Erfbelasting 2020. Net als de 2019-versie is ook de 2020-versie voorzien van een aan uw cliënt(en) uit te reiken rapport ten behoeve van de aangifte erfbelasting, inclusief een akkoordverklaring. De gegevens uit het rapport kunnen eenvoudig worden gebruikt voor het beantwoorden van nadere vragen van de Belastingdienst. Wanneer de toestemming van uw cliënt(en) is ontvangen om de aangifte erfbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden kunt u in de EPX-Cockpit, via de button Digitale Aangifte Erfbelasting, de aangifte indienen. Vervolgens kunt u in het aangifteoverzicht in de EPX-Portal de verzendstatus van de aangifte controleren.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard of mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: info@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin