Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Update toepassing Aangifte Erfbelasting

LinkedIn
25-08-2020 | Categorie: Algemeen

Instellingen in de EPX-Cockpit kunnen weer worden bewaard!

De toepassing Aangifte Erfbelasting draait volledig online en bestaat in feite uit twee delen. Het eerste gedeelte betreft de EPX-Manager, een uitgebreide vragenlijst waarin u alle voor de aangifte erfbelasting benodigde financiële en familie- en vermogensrechtelijke gegevens van de overledene kunt invoeren. Nadat deze vragenlijst volledig is gevuld en opgeslagen, verstuurt u de gegevens met één druk op de knop naar de EPX-Cockpit. In dit tweede gedeelte van de applicatie kunt u:

  • de verschuldigde erfbelasting berekenen;
  • ten aanzien van het overlijden van de langstlevende partner allerlei planningen maken en keuzes doorrekenen;
  • een rapport ten behoeve van de aangifte samenstellen, inclusief een akkoordverklaring; en
  • de aangifte langs elektronische weg naar de Belastingdienst versturen, nadat u daarvoor van uw cliënt(en) toestemming hebt ontvangen.

Bij de introductie van de digitale versie van ons aangifteprogramma voor de erfbelasting – in januari van dit jaar – was het technisch gezien niet mogelijk alle instellingen in de EPX-Cockpit op correcte wijze op te slaan. Wij hebben er daarom voor gekozen de button Opslaan tijdelijk uit de EPX-Cockpit te verwijderen. Als gevolg daarvan konden bepaalde voor de aangifte (en planningen) relevante settings niet worden bewaard. Om de juiste aangifte digitaal in te dienen, moesten deze instellingen (na het verkrijgen van toestemming voor verzending) opnieuw in de EPX-Cockpit worden ingevoerd. Het oplossen van dit 'opslaanprobleem' had dan ook onze hoogste prioriteit.

Wij zijn verheugd u te kunnen melden dat de oplossing thans is gevonden en dat u de instellingen in de EPX-Cockpit weer eenvoudig kunt bewaren. De button Opslaan treft u in de EPX-Cockpit aan op dezelfde positie als voorheen: links bovenin het scherm, naast de button Kladblok. Nadat u op de button Opslaan hebt gedrukt, kunt u in een door u geselecteerde map op uw lokale computer of server de settings in de EPX-Cockpit bewaren in een bestand met de extensie '.epx'. Op een later tijdstip kunt u dit opgeslagen EPX-bestand eenvoudig openen via de app EPX-Cockpit in het menu van de EPX-Portal. Zonder tussenkomst van de EPX-Manager komt u dan weer in de EPX-Cockpit terecht en kunt u uw eerdere werkzaamheden voortzetten.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard of mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: info@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin