Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Aangifte Schenkbelasting 2021

LinkedIn
17-03-2021 | Categorie: Algemeen

De 2021-versie van ons digitale aangifteprogramma is nu al beschikbaar!

In de periode vóór 1 maart jl. is weer veelvuldig gebruik gemaakt van onze toepassing Aangifte Schenkbelasting. Niet verwonderlijk natuurlijk, omdat u met dit programma aangiften schenkbelasting 2020 eenvoudig, veilig én snel langs elektronische weg naar de Belastingdienst kon verzenden.

Voor het verzorgen van aangiften schenkbelasting 2021 hebt u op dit moment nog voldoende tijd. Desondanks hebben wij de afgelopen weken al van meerdere gebruikers de vraag ontvangen wanneer de 2021-versie van onze toepassing Aangifte Schenkbelasting beschikbaar komt. Veel cliënten vinden het kennelijk prettig als de aangifte direct na de schenking al wordt ingediend, en niet pas over een (klein) jaar.

Nadat wij begin maart van de Belastingdienst de benodigde documentatie hadden ontvangen, zijn we direct aan de slag gegaan met het vervaardigen van de 2021-versie. Inmiddels is de nieuwe versie gereed: vanaf vandaag kunt u dus al aangiften schenkbelasting 2021 digitaal bij de Belastingdienst indienen!

Net als de eerdere versies is ook de 2021-versie voorzien van een aan de cliënt(en) uit te reiken (concept)rapport van de aangifte met een akkoordverklaring. Een ingevulde vragenlijst kunt u eenvoudig bewaren door op de button Bewaar vragenlijst te klikken. In een door u geselecteerde map op uw lokale computer of server slaat u dan een internetbestand op met de extensie '.epx'. Op een later tijdstip kunt u dit opgeslagen bestand eenvoudig openen door bij de eerste vraag in het schenkingsaangifteprogramma te kiezen voor Opgeslagen vragenlijst openen.
Wanneer de toestemming van de cliënt(en) is ontvangen om de aangifte schenkbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden, kunt u door het betreffende vinkje te plaatsen en te kiezen voor Verzend aangifte naar Belastingdienst de aangifte indienen. Vervolgens kunt u in het aangifteoverzicht in de EPX-Portal de verzendstatus van de aangifte controleren.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard of mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: info@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin