Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Update Testamentvergelijking

LinkedIn
15-06-2023 | Categorie: Algemeen

Verbeterde staafdiagrammen en grafieken in de EPX-Cockpit

Aan de hand van de in de EPX-Cockpit opgeslagen instellingen was het al langer mogelijk om met de toepassing Testamentvergelijking staafdiagrammen en grafieken te genereren. De kwaliteit en gebruiksmogelijkheden van deze grafische weergaven waren echter nog niet van het niveau van de staafdiagrammen en grafieken in de toepassing Testamentoverzicht. Inmiddels is dit niveauverschil volledig verdwenen. Aan de hand van de verbeterde grafische weergaven in de toepassing Testamentvergelijking kunnen gebruikers vanaf heden de materie nóg begrijpelijker maken voor hun cliënten en hen aangeven waarom gelet op hun specifieke situatie de ene testamentvorm is aan te bevelen boven de andere.

Ook in de popups Instellingen en Overzichten zijn enkele verbeteringen doorgevoerd. Indien gebruikers in de popup Instellingen op een bepaalde regel (bijvoorbeeld onder nummer 2) slechts aan één zijde (links of rechts) een omschrijving invoeren voordat zij op de button Opslaan klikken, dan kunnen zij aan de andere zijde thans geen instelling meer bewaren onder nummer 2. Het lege invoerveld wordt dan geblokkeerd om te voorkomen dat een gebruiker op een later moment de eerder onder nummer 2 opgeslagen instelling onbedoeld overschrijft. Voeren gebruikers op dezelfde regel (bijvoorbeeld onder nummer 3) aan beide zijden een omschrijving in voordat zij op de button Opslaan klikken, dan kunnen zij beide instellingen (net als voorheen) wel onder nummer 3 bewaren.

Tot slot is het onmogelijk gemaakt om in de popup Overzichten gelijktijdig aan beide zijden vinkjes te plaatsen. Om mogelijke verwarring over de interpretatie van de grafische weergaven bij hun cliënten te voorkomen, kunnen gebruikers de instellingen die zij in de popup Instellingen aan de linkerzijde hebben opgeslagen (cliënt A overlijdt als eerste) dus niet meer in dezelfde staafdiagram of grafiek vergelijken met de instellingen die aan de rechterzijde zijn bewaard (cliënt B overlijdt als eerste).

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard of mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: info@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin