Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
23-11-2022 - Conclusie A-G IJzerman 6 oktober 2022, ECLI:NL:PHR:2022:903
23-11-2022 - Hof Amsterdam 15 november 2022, ECLI:NL:GHAMS:2022:3218

Modellen Levenstestamenten


Mede op verzoek van onze gebruikers is een aantal jaren geleden besloten ook modellen te gaan ontwikkelen en uitgeven op het gebied van levenstestamenten. In samenspraak met voorzitter mr. Aniel Autar is in 2020 daarom een modellencommissie samengesteld met een aantal ervaren redacteuren op dit vakgebied. De modellencommissie is vervolgens in januari 2021 van start gegaan met het schrijven van de diverse modelteksten. Inmiddels zijn alle teksten gereed en is de eerste versie van de nieuwe toepassing Modellen Levenstestamenten sinds 1 juli 2022 voor gebruikers beschikbaar.

De toepassing Modellen Levenstestamenten bestaat thans uit een verzameling complete modellen voor de dagelijkse praktijk. De modellen kenmerken zich door haar hoogwaardige kwaliteit en eenvoud in gebruik. Doordat het programma op het Internet draait, bent u ervan verzekerd dat de levenstestamenten en tekstblokken te allen tijde up-to-date zijn.

De levenstestamenten kunnen op twee manieren worden samengesteld: via een dynamische vragenlijst of aan de hand van een statisch model. De variant Dynamische vragenlijst bevat bij ieder model een afzonderlijke vragenlijst, waarin u diverse keuzes kunt maken. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, genereert u voor uw cliënt met één druk op de knop een levenstestament op maat. Het is bij deze variant ook mogelijk direct een gelijkluidend levenstestament te genereren voor de partner van uw cliënt (ook wel ‘spiegellevenstestament’ genoemd).
De variant Statisch model biedt een afzonderlijk model aan, waarin van diverse tekstblokken meerdere varianten worden opgenomen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende keuzemogelijkheden. Door de overbodige varianten uit het model te schrappen, kunt u eenvoudig een passend levenstestament voor uw cliënt maken.

Alle levenstestamenten worden in Word aangeboden, zodat u ze nog handmatig kunt bewerken. Dit geldt ook voor de losse tekstblokken.

Toelichting voor uw cliënten
Bij ieder levenstestament is een uitgebreide en heldere toelichting voor uw cliënt beschikbaar, mits gebruik wordt gemaakt van de variant Dynamische vragenlijst. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, kunt u met één druk op de knop een toelichting op maat genereren, waarin juridisch taalgebruik zoveel mogelijk is vermeden. Vanzelfsprekend volgt de toelichting de artikelnummering van de levenstestamenten.

Modellencommissie
Een modellencommissie bewaakt de kwaliteit en de actualiteit van de modellen en tekstblokken. In deze commissie hebben de volgende personen zitting:

De modellencommissie wordt op specifieke onderdelen geadviseerd door externe deskundigen, zoals mr. Danielle Zwartjens, advocaat bij Legaltree en gespecialiseerd in medisch tuchtrecht, medisch strafrecht, (medische) aansprakelijkheid en disfunctioneren van artsen en andere zorgverleners.

Prijs
Een licentie voor de toepassing Modellen Levenstestamenten kost € 948,00 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van één licentie mogen (maximaal) vijf gebruikers worden aangewezen.
In het jaar van aanschaf wordt bovendien eenmalig € 450,00 excl. btw in rekening gebracht.

Aanbieding
Bij gelijktijdige aanschaf van een licentie voor de toepassing(en) Modellen Testamenten en/of Modellen Huwelijkse Voorwaarden wordt de eenmalige aanschafprijs per modellentoepassing verlaagd tot € 375,00 excl. btw.

Wenst u niet alleen de beschikking te krijgen over de toepassing Modellen Levenstestamenten, maar overweegt u ook om deel te nemen aan de Driedaagse Leergang Levenstestament? Dan hebben wij een mooie aanbieding voor u! Als u zich namelijk vóór 1 januari 2023 voor de Driedaagse Leergang Levenstestament aanmeldt, wordt de eenmalige aanschafprijs van de toepassing Modellen Levenstestamenten verlaagd tot nihil!

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Modellen Levenstestamenten kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Offerte aanvragen


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Uitgebreide leergang waarin alle relevante deelonderwerpen aan bod komen

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Nu inclusief een uitgebreid model mét toelichting voor ongehuwde samenwoners

Twitter Linkedin