Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
09-05-2022 - Goederenrechtelijke of verbintenisrechtelijke werking van de voorwaardelijke uitsluitingsclausule (WPNR 2022/7354)
25-04-2022 - Besluit van 13 april 2022, nr. 2022-0000001301

Modellen Levenstestamenten (in ontwikkeling)


Mede op verzoek van onze gebruikers is besloten ook modellen te gaan ontwikkelen en uitgeven op het gebied van levenstestamenten. De toepassing Modellen Levenstestamenten zal bestaan uit een verzameling complete modellen voor de dagelijkse praktijk. De modellen zullen gekenmerkt worden zich door hoogwaardige kwaliteit en eenvoud in gebruik. Doordat het programma op het Internet zal draaien, bent u ervan verzekerd dat de modellen en tekstblokken te allen tijde up-to-date zijn. We streven ernaar de toepassing Modellen Levenstestamenten medio 2022 beschikbaar te kunnen stellen.

De levenstestamenten zullen op twee manieren samengesteld kunnen worden: via een dynamische vragenlijst of aan de hand van een statisch model. De variant Dynamische vragenlijst zal bij ieder model een afzonderlijke vragenlijst bevatten, waarin u diverse keuzes kunt maken. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, genereert u voor uw cliënten met één druk op de knop levenstestamenten op maat.

De variant Statisch model zal een afzonderlijk model aanbieden, waarin van diverse tekstblokken meerdere varianten worden opgenomen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende keuzemogelijkheden. Door de overbodige varianten uit het model te schrappen, kunt u eenvoudig een passend model voor uw cliënten maken.

Alle modellen zullen in Word worden aangeboden, zodat u ze nog handmatig kunt bewerken. Dit geldt ook voor de losse tekstblokken.

Toelichting voor uw cliënten
Bij ieder model komt een uitgebreide en heldere toelichting voor uw cliënten beschikbaar, mits gebruik wordt gemaakt van de variant Dynamische vragenlijst. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, kunt u met één druk op de knop een toelichting op maat genereren, waarin juridisch taalgebruik zoveel mogelijk is vermeden. Vanzelfsprekend volgt de toelichting de artikelnummering van de levenstestamenten.

Modellencommissie
Een modellencommissie bewaakt de kwaliteit en de actualiteit van de modellen en tekstblokken. In deze commissie hebben de volgende personen zitting:

De modellencommissie wordt op specifieke onderdelen geadviseerd door externe deskundigen, zoals mr. Danielle Zwartjens, advocaat bij Nysingh advocaten en notarissen en gespecialiseerd in medisch tuchtrecht, medisch strafrecht, (medische) aansprakelijkheid en disfunctioneren van artsen en andere zorgverleners.

Informatie
Voor meer informatie over de in ontwikkeling zijnde toepassing Modellen Levenstestamenten kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Uitgebreide leergang waarin alle relevante deelonderwerpen aan bod komen

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Nu inclusief een uitgebreid model mét toelichting voor ongehuwde samenwoners

Twitter Linkedin