Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
08-09-2023 - Update Modellen Testamenten
30-08-2023 - Hof Amsterdam 8 augustus 2023, ECLI:NL:GHAMS:2023:1924

Modellen Levenstestamenten


Mede op verzoek van onze gebruikers is een aantal jaren geleden besloten ook modellen te gaan ontwikkelen en uitgeven op het gebied van levenstestamenten. In samenspraak met voorzitter mr. Aniel Autar is in 2020 daarom een modellencommissie samengesteld met een aantal ervaren redacteuren op dit vakgebied. De modellencommissie is vervolgens in januari 2021 van start gegaan met het schrijven van de diverse modelteksten. Inmiddels zijn alle teksten gereed en is de eerste versie van de nieuwe toepassing Modellen Levenstestamenten sinds 1 juli 2022 voor gebruikers beschikbaar.

De toepassing Modellen Levenstestamenten bestaat thans uit een verzameling complete modellen voor de dagelijkse praktijk. De modellen kenmerken zich door haar hoogwaardige kwaliteit en eenvoud in gebruik. Doordat het programma op het Internet draait, bent u ervan verzekerd dat de levenstestamenten en tekstblokken te allen tijde up-to-date zijn.

De levenstestamenten kunnen op twee manieren worden samengesteld: via een dynamische vragenlijst of aan de hand van een statisch model. De variant Dynamische vragenlijst bevat bij ieder model een afzonderlijke vragenlijst, waarin u diverse keuzes kunt maken. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, genereert u voor uw cliënt met één druk op de knop een levenstestament op maat. Het is bij deze variant ook mogelijk direct een gelijkluidend levenstestament te genereren voor de partner van uw cliënt (ook wel ‘spiegellevenstestament’ genoemd).
De variant Statisch model biedt een afzonderlijk model aan, waarin van diverse tekstblokken meerdere varianten worden opgenomen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende keuzemogelijkheden. Door de overbodige varianten uit het model te schrappen, kunt u eenvoudig een passend levenstestament voor uw cliënt maken.

Alle levenstestamenten worden in Word aangeboden, zodat u ze nog handmatig kunt bewerken. Dit geldt ook voor de losse tekstblokken.

Toelichting voor uw cliënten
Bij ieder levenstestament is een uitgebreide en heldere toelichting voor uw cliënt beschikbaar, mits gebruik wordt gemaakt van de variant Dynamische vragenlijst. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, kunt u met één druk op de knop een toelichting op maat genereren, waarin juridisch taalgebruik zoveel mogelijk is vermeden. Vanzelfsprekend volgt de toelichting de artikelnummering van de levenstestamenten.

Modellencommissie
Een modellencommissie bewaakt de kwaliteit en de actualiteit van de modellen en tekstblokken. In deze commissie hebben de volgende personen zitting:

 • Mr. Aniel Autar, voorzitter van deze commissie en hoofdredacteur van de Modellencommissie EPX
  Notaris bij Kooijman Autar Notarissen
 • Mr. Maayke van Leeuwe-ten Berge, redacteur
  Kandidaat-notaris (zelfstandig) en estate planner
 • Mr. Berit Mulder, redacteur
  Kandidaat-notaris en estate planner bij Varekamp Notariaat
 • Mr. Anne-Marie Nijman, redacteur
  Senior manager estate planning bij BDO Accountants & Belastingadviseurs
 • Mr. Remco van den Berg, redacteur
  Senior kandidaat-notaris bij BarentsKrans

De modellencommissie wordt op specifieke onderdelen geadviseerd door externe deskundigen, zoals mr. Danielle Zwartjens, advocaat bij Legaltree en gespecialiseerd in medisch tuchtrecht, medisch strafrecht, (medische) aansprakelijkheid en disfunctioneren van artsen en andere zorgverleners.

Prijs
Een licentie voor de toepassing Modellen Levenstestamenten kost € 948,00 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van één licentie mogen (maximaal) vijf gebruikers worden aangewezen.
In het jaar van aanschaf wordt bovendien eenmalig € 450,00 excl. btw in rekening gebracht.

Aanbieding
Bij gelijktijdige aanschaf van een licentie voor de toepassing(en) Modellen Testamenten en/of Modellen Huwelijkse Voorwaarden wordt de eenmalige aanschafprijs per modellentoepassing verlaagd tot € 375,00 excl. btw.

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Modellen Levenstestamenten kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Offerte aanvragen


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin