Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
05-07-2024 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden
02-07-2024 - Bijeenkomst EPX-Circle: maandag 30 september 2024 vanaf 1430u

Modellen Schenking


Mede op verzoek van onze gebruikers is een aantal jaren geleden besloten ook modellen te gaan ontwikkelen en uitgeven op het gebied van schenking. In samenspraak met voorzitter mr. dr. Hans Vegter is daarom medio 2021 een modellencommissie samengesteld met een aantal ervaren redacteuren op dit vakgebied. Vervolgens is de modellencommissie eind 2021 van start gegaan met het schrijven van de diverse modelteksten. Inmiddels zijn alle teksten gereed en is de eerste versie van de toepassing Modellen Schenking sinds 1 januari 2024 voor gebruikers beschikbaar.

De Modellen Schenking zullen de volgende modellen bevatten:

  • Schenking in contanten (notarieel & onderhands)
  • Schuldigerkenning uit vrijgevigheid (notarieel)
  • Periodieke schenking (notarieel & onderhands)
  • Kwijtschelding (notarieel & onderhands)
  • Schenking van een goed (notarieel)

De schenkingsakten kunnen op twee manieren worden samengesteld: via een dynamische vragenlijst of aan de hand van een statisch model. De variant Dynamische vragenlijst bevat bij iedere akte een afzonderlijke vragenlijst, waarin u diverse keuzes kunt maken. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, genereert u voor uw cliënt(en) met één druk op de knop een schenkingsakte op maat.

De variant Statisch model biedt bij iedere akte een afzonderlijk model aan, waarin van diverse tekstblokken meerdere varianten worden opgenomen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende keuzemogelijkheden. Door de overbodige varianten uit het model te schrappen, kunt u eenvoudig een passende schenkingsakte voor uw cliënt(en) maken.

Alle schenkingsakten worden in Word aangeboden, zodat u ze nog handmatig kunt bewerken. Dit geldt ook voor de losse tekstblokken.

Toelichting voor uw cliënt(en)
Bij iedere schenkingsakte is een uitgebreide en heldere toelichting voor uw cliënt(en) beschikbaar, mits gebruik wordt gemaakt van de variant Dynamische vragenlijst. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, kunt u met één druk op de knop een toelichting op maat genereren, waarin juridisch taalgebruik zoveel mogelijk is vermeden. Vanzelfsprekend volgt de toelichting de artikelnummering van de akte.

Prijs
Een licentie voor de toepassing Modellen Schenking kost € 656,00 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van één licentie mogen (maximaal) vijf gebruikers worden aangewezen.
In het jaar van aanschaf wordt bovendien eenmalig € 300,00 excl. btw in rekening gebracht.

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Modellen Schenking kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Offerte aanvragen


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin