Estate Planning Expert
 
026-370 86 99 | info@estateplanningexpert.nl | Zoeken
Zoeken sluiten

ACTUEEL
07-12-2018 - Nieuw IPR-relatievermogensrecht: voor huwelijk en geregistreerd partnerschap (WPNR 2018/7216)
07-12-2018 - Brief van 29 november 2018 (Kamerstuk 31 066, nr. 443)

Modellen Huwelijkse Voorwaarden


De toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden is gebaseerd op de (nieuwe) wettelijke regeling, zoals die is ingegaan per 1 januari 2018, en bestaat uit een verzameling complete modellen voor de dagelijkse praktijk. De modellen kenmerken zich door hoogwaardige kwaliteit en eenvoud in gebruik. Doordat het programma op het Internet draait, bent u ervan verzekerd dat de huwelijkse voorwaarden en tekstblokken te allen tijde up-to-date zijn.

De Modellen Huwelijkse Voorwaarden bevatten zowel complete modellen als losse tekstblokken. Het betreft de volgende modellen:

  • Wettelijke beperkte gemeenschap van goederen
  • Algehele gemeenschap van goederen
  • Uitsluiting gemeenschap van goederen
  • Gemeenschap van woning
  • Gemeenschap van inboedel
  • Gemeenschap van woning en inboedel

De huwelijkse voorwaarden kunnen op twee manieren worden samengesteld: via een dynamische vragenlijst of aan de hand van een statisch model. De variant Dynamische vragenlijst bevat bij ieder model een afzonderlijke vragenlijst, waarin u diverse keuzes kunt maken. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, genereert u voor uw cliënten met één druk op de knop huwelijkse voorwaarden op maat.
De variant Statisch model biedt een afzonderlijk model aan, waarin van diverse tekstblokken meerdere varianten worden opgenomen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende keuzemogelijkheden. Door de overbodige varianten uit het model te schrappen, kunt u eenvoudig een passend model voor uw cliënten maken.

Alle modellen worden in Word aangeboden, zodat u ze nog handmatig kunt bewerken. Dit geldt ook voor de losse tekstblokken.

Toelichting voor uw cliënten
Bij ieder model komt binnenkort een uitgebreide en heldere toelichting voor uw cliënten beschikbaar, mits gebruik wordt gemaakt van de variant Dynamische vragenlijst. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, kunt u met één druk op de knop een toelichting op maat genereren, waarin juridisch taalgebruik zoveel mogelijk is vermeden.

Modellencommissie
Een modellencommissie bewaakt de kwaliteit en de actualiteit van de modellen en tekstblokken. In deze commissie hebben de volgende personen zitting:

De modellencommissie wordt op specifieke onderdelen geadviseerd door externe deskundigen, zoals raadsheer en emeritus hoogleraar prof. mr. Fons Stollenwerck en levensverzekerings- en pensioendeskundige mr. dr. Gerard Staats. 

Prijs
Eén licentie voor de toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden kost € 885,00 excl. btw per jaar en geeft recht op (maximaal) vijf installaties. In het jaar van aanschaf van de toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden wordt eenmalig € 300,00 excl. btw in rekening gebracht. 

Aanbieding
Bij gelijktijdige aanschaf van een licentie voor de toepassing Testamentmodellen ontvangt u een korting van 16,67% op de jaarvergoeding van beide toepassingen. Vermelde korting geldt ook als u in het verleden al een licentie van één van beide toepassing hebt afgenomen en de andere erbij aanschaft.

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl


Offerte aanvragen


Naar boven

Gebruikersvriendelijke Testamentmodellen
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Basiscursus Estate Planning
Praktische basiscursus met ervaren docenten, eigen syllabi en veel casuïstiek

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin