Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
30-09-2022 - Bevoegdheid tot beheer van aandelen in een bv die tot een nalatenschap behoren (FTV 2022/30)
30-09-2022 - Het Waarderingsbesluit Successiewet van 15 juni 2022 (FTV 2022/29)

Modellen Huwelijkse Voorwaarden


De toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden bevat naast modellen voor huwelijkse voorwaarden – waaronder tevens partnerschapsvoorwaarden – gebaseerd op de wettelijke regeling zoals die is ingegaan per 1 januari 2018, ook een model voor samenlevingsovereenkomsten. De toepassing bestaat daarmee uit een verzameling complete modellen voor de dagelijkse praktijk. De modellen kenmerken zich door hoogwaardige kwaliteit en eenvoud in gebruik. Doordat het programma op het Internet draait, bent u ervan verzekerd dat de modellen te allen tijde up-to-date zijn.

De Modellen Huwelijkse Voorwaarden bevatten de volgende modellen:

  • Wettelijke beperkte gemeenschap van goederen
  • Algehele gemeenschap van goederen
  • Uitsluiting gemeenschap van goederen
  • Gemeenschap van woning
  • Gemeenschap van inboedel
  • Gemeenschap van woning en inboedel
  • Complete samenlevingsovereenkomst

De huwelijkse voorwaarden kunnen op twee manieren worden samengesteld: via een dynamische vragenlijst of aan de hand van een statisch model. De variant Dynamische vragenlijst bevat bij ieder model een afzonderlijke vragenlijst, waarin u diverse keuzes kunt maken. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, genereert u voor uw cliënten met één druk op de knop huwelijkse voorwaarden op maat.
De variant Statisch model biedt een afzonderlijk model aan, waarin van diverse tekstblokken meerdere varianten worden opgenomen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende keuzemogelijkheden. Door de overbodige varianten uit het model te schrappen, kunt u eenvoudig een passend model voor uw cliënten maken.

Alle modellen worden in Word aangeboden, zodat u ze nog handmatig kunt bewerken.

Toelichting voor uw cliënten
Bij ieder model is een uitgebreide en heldere toelichting voor uw cliënten beschikbaar, mits gebruik wordt gemaakt van de variant Dynamische vragenlijst. Nadat een vragenlijst in het geheel is doorlopen, kunt u met één druk op de knop een toelichting op maat genereren, waarin juridisch taalgebruik zoveel mogelijk is vermeden. Vanzelfsprekend volgt de toelichting de artikelnummering van de huwelijkse voorwaarden.

Modellencommissie
Een modellencommissie bewaakt de kwaliteit en de actualiteit van de modellen en tekstblokken. In deze commissie hebben de volgende personen zitting:

De modellencommissie wordt op specifieke onderdelen geadviseerd door externe deskundigen, zoals levensverzekerings- en pensioendeskundige mr. dr. Gerard Staats (werkzaam bij Bureau Vaktechniek van BDO Belastingadviseurs, als universitair docent verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg en bestuurslid van de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen).

Prijs
Een licentie voor de toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden kost € 912,00 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van één licentie mogen (maximaal) vijf gebruikers worden aangewezen.

In het jaar van aanschaf wordt bovendien eenmalig € 450,00 excl. btw in rekening gebracht.

Aanbieding
Bij gelijktijdige aanschaf van een licentie voor de toepassing(en) Modellen Testamenten en/of Modellen Levenstestamenten wordt de eenmalige aanschafprijs per modellentoepassing verlaagd tot € 375,00 excl. btw.

Daarnaast mag bij gelijktijdige aanschaf één van de gebruikers jaarlijks kosteloos deelnemen aan de Workshop Modellenoverleg (ter waarde van € 300,00 excl. btw). Tijdens deze workshop kunnen gebruikers hun ervaringen met de modellen met ons en elkaar uitwisselen, zodat wij de modellen nog beter kunnen laten aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Ook als u in het verleden al een licentie van één van beide toepassingen hebt afgenomen en de andere erbij aanschaft bieden wij voor één gebruiker deelname aan de Workshop Modellenoverleg kosteloos aan.

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Offerte aanvragen


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Uitgebreide leergang waarin alle relevante deelonderwerpen aan bod komen

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Nu inclusief een uitgebreid model mét toelichting voor ongehuwde samenwoners

Twitter Linkedin