Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
25-05-2020 - Masterclass EPX-Circle 2020
16-05-2020 - Reactie op en Naschrift bij Enkele opmerkingen over voorwaardelijke huwelijksvermogensregimes en voorwaardelijke in-/uitsluitingsclausules in WPNR 2019/7247 (WPNR 2020/7265)

Aangifte Schenkbelasting


Met de toepassing Aangifte Schenkbelasting kunt u op snelle en efficiënte wijze een digitale aangifte schenkbelasting doen. Dit moderne aangifteprogramma draait volledig online en maakt het mogelijk de aangifte schenkbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. Sinds 1 augustus 2018 mag dat namelijk niet meer op papier, tenzij gebruik wordt gemaakt van het formulier op de website van de Belastingdienst.

In de toepassing Aangifte Schenkbelasting zijn dezelfde vragen opgenomen als in voornoemd formulier. Het voordeel hiervan is dat de door de Belastingdienst beschikbaar gestelde toelichting bij het formulier één op één kan worden gebruikt bij het invoeren van de voor de aangifte schenkbelasting benodigde gegevens. De gegevensuitwisseling met de Belastingdienst is beveiligd via een door ons aangeschaft verzamelcertificaat. U hoeft derhalve niet zelf zo'n PKIoverheid-certificaat aan te schaffen, zodat u jaarlijks minimaal € 150,00 excl. btw bespaart!

Met de huidige versie van het programma kunt u digitale aangiften verzorgen voor schenkingen die zijn gedaan in de belastingjaren 2018, 2019 én 2020. Deze versie is voorzien van een aan de cliënt(en) uit te reiken (concept)rapport van de aangifte met een akkoordverklaring.

Prijs
Een licentie voor de toepassing Aangifte Schenkbelasting kost € 450,00 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van één licentie mogen (maximaal) twee gebruikers worden aangewezen. Deze vergoeding is inclusief het 'meeliften' op het door ons aangeschafte PKIoverheid-certificaat. Bij aanschaf van twee of meer licenties geldt een interessante staffelkorting. Neemt u twee licenties van de toepassing Aangifte Schenkbelasting af, dan mogen namelijk (maximaal) vijf gebruikers worden aangewezen. Bij aanschaf van drie licenties mogen zelfs (maximaal) tien gebruikers worden aangewezen. Neemt u voor informatie hierover gerust contact met ons op.

Voor kantoren die Expert Planner zijn en voor kantoren met een licentie voor de toepassing Aangifte Erfbelasting is de toepassing Aangifte Schenkbelasting (zonder meerprijs) onderdeel van de bestaande licentie(s). Als voor de toepassing Aangifte Schenkbelasting meer gebruikers gewenst zijn dan er voor de Aangifte Erfbelasting of voor het arrangement Expert Planner zijn overeengekomen, kunt u extra licenties voor de Aangifte Schenkbelasting bijbestellen.

Let op: Bestaande licentiehouders van de toepassing Aangifte Erfbelasting kunnen eveneens gratis van de Aangifte Schenkbelasting gebruikmaken, tenzij deze kantoren een afwijkend arrangement hebben. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als het desbetreffende kantoor een combinatie- en/of EPN-korting geniet.

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Aangifte Schenkbelasting kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Offerte aanvragen


Naar boven

Gebruikersvriendelijke Testamentmodellen
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Tweedaagse basiscursus estate planning
Praktische basiscursus met ervaren docenten, eigen syllabi en veel casuïstiek

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin