Estate Planning Expert
 
026-370 86 99 | info@estateplanningexpert.nl | Zoeken
Zoeken sluiten

ACTUEEL
17-10-2019 - Uitsluitingsclausule, gemeenschapsvermogen en consumptieve uitgaven: is er nog wat te vorderen? (Estate Planner Digitaal 2019/10)
17-10-2019 - Näherberechtigung bij de nalatenschap met buitenlands vermogen (Estate Planner Digitaal 2019/9)

Aangifte Schenkbelasting


Met de toepassing Aangifte Schenkbelasting kunt u op snelle en efficiënte wijze een digitale aangifte schenkbelasting doen. Dit moderne aangifteprogramma draait volledig online en maakt het mogelijk de aangifte schenkbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. Sinds 1 augustus 2018 mag dat namelijk niet meer op papier, tenzij gebruik wordt gemaakt van het formulier op de website van de Belastingdienst.

In de toepassing Aangifte Schenkbelasting zijn dezelfde vragen opgenomen als in voornoemd formulier. Het voordeel hiervan is dat de door de Belastingdienst beschikbaar gestelde toelichting bij het formulier één op één kan worden gebruikt bij het invoeren van de voor de aangifte schenkbelasting benodigde gegevens. De gegevensuitwisseling met de Belastingdienst is beveiligd via een door ons aangeschaft verzamelcertificaat. U hoeft derhalve niet zelf zo'n PKIoverheid-certificaat aan te schaffen, zodat u jaarlijks minimaal € 175,00 excl. btw bespaart!

Met de huidige versie van het programma kunt u uitsluitend digitale aangiften verzorgen voor schenkingen die zijn gedaan in het belastingjaar 2018. Deze 2018-versie is voorzien van een aan de cliënt(en) uit te reiken (concept)rapport van de aangifte met een akkoordverklaring. In de 2019-versie zullen ook diverse berekeningen worden opgenomen.

Prijs
Eén licentie voor de toepassing Aangifte Schenkbelasting kost € 450,00 excl. btw per jaar en geeft recht op (maximaal) twee installaties/gebruikers. Deze vergoeding is inclusief het 'meeliften' op het door ons aangeschafte PKIoverheid-certificaat.

Bij aanschaf van twee of meer licenties geldt een interessante staffelkorting. Zo geven twee licenties recht op vijf installaties/gebruikers en geven drie licenties recht op tien installaties/gebruikers. Neemt u voor informatie hierover gerust contact met ons op.

Voor kantoren die Expert Planner zijn en voor kantoren met een licentie voor de toepassing Aangifte Erfbelasting is de Aangifte Schenkbelasting (zonder meerprijs) onderdeel van de bestaande licentie(s). Als er meer gebruikers voor de toepassing Aangifte Schenkbelasting gewenst zijn dan er voor de Aangifte Erfbelasting of voor het arrangement Expert Planner zijn overeengekomen, kunt u extra licenties voor de Aangifte Schenkbelasting bijbestellen.
Let op: Bestaande licentiehouders van de toepassing Aangifte Erfbelasting kunnen eveneens gratis van de Aangifte Schenkbelasting gebruik maken, tenzij deze kantoren een afwijkend arrangement hebben. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als het desbetreffende kantoor een combinatie- en/of EPN-korting geniet. 

Aanbieding
Voor de periode 1 februari t/m 31 december 2019 kost een licentie voor (maximaal) twee installaties/gebruikers € 270,00 excl. btw. Vanaf 2020 betaalt u de normale licentievergoeding.

Tip: Bestel tevens de Aangifte Erfbelasting. In dat geval is de Aangifte Schenkbelasting geheel gratis. 

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Aangifte
Schenkbelasting kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl


Offerte aanvragen


Naar boven

Gebruikersvriendelijke Testamentmodellen
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Tweedaagse basiscursus estate planning
Praktische basiscursus met ervaren docenten, eigen syllabi en veel casuïstiek

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin