Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
19-04-2024 - Gehuwd in gemeenschap van goederen (WPNR 2024/7455)
18-04-2024 - Verhoging wettelijke rente per 1 januari 2024 naar 7% (Vp-Bulletin 2024/9)

Aangifte Schenkbelasting


Met de toepassing Aangifte Schenkbelasting kunt u op snelle en efficiënte wijze een digitale aangifte schenkbelasting doen. Dit moderne aangifteprogramma draait volledig online en maakt het mogelijk de aangifte schenkbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. Sinds 1 augustus 2018 mag dat namelijk niet meer op papier, tenzij gebruik wordt gemaakt van het formulier op de website van de Belastingdienst.

In de toepassing Aangifte Schenkbelasting zijn dezelfde vragen opgenomen als in voornoemd formulier. Het voordeel hiervan is dat de door de Belastingdienst beschikbaar gestelde toelichting bij het formulier één op één kan worden gebruikt bij het invoeren van de voor de aangifte schenkbelasting benodigde gegevens. De gegevensuitwisseling met de Belastingdienst is beveiligd via een door ons aangeschaft verzamelcertificaat. U hoeft derhalve niet zelf zo'n PKIoverheid-certificaat aan te schaffen, zodat u jaarlijks minimaal € 200,00 excl. btw bespaart!

Met de huidige versie van het programma kunt u digitale aangiften verzorgen voor schenkingen die zijn gedaan in de belastingjaren 2021 t/m 2024. Deze versie is voorzien van een aan de cliënt(en) uit te reiken (concept)rapport van de aangifte met een akkoordverklaring.

Prijs
Een licentie voor de toepassing Aangifte Schenkbelasting kost € 492,00 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van één licentie mogen (maximaal) twee gebruikers worden aangewezen. Deze vergoeding is inclusief het 'meeliften' op het door ons aangeschafte PKIoverheid-certificaat. Bij aanschaf van twee of meer licenties geldt een interessante staffelkorting. Neemt u twee licenties van de toepassing Aangifte Schenkbelasting af, dan mogen namelijk (maximaal) vijf gebruikers worden aangewezen. Bij aanschaf van drie licenties mogen zelfs (maximaal) tien gebruikers worden aangewezen. Neemt u voor informatie hierover gerust contact met ons op.

Voor kantoren die Expert Planner zijn en voor kantoren met een licentie voor de toepassing Aangifte Erfbelasting is de toepassing Aangifte Schenkbelasting (zonder meerprijs) onderdeel van de bestaande licentie(s). Als voor de toepassing Aangifte Schenkbelasting meer gebruikers gewenst zijn dan er voor de Aangifte Erfbelasting of voor het arrangement Expert Planner zijn overeengekomen, kunt u extra licenties voor de Aangifte Schenkbelasting bijbestellen.

Let op: Bestaande licentiehouders van de toepassing Aangifte Erfbelasting kunnen eveneens gratis van de Aangifte Schenkbelasting gebruikmaken, tenzij deze kantoren een afwijkend arrangement hebben. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als het desbetreffende kantoor een combinatiekorting geniet.

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Aangifte Schenkbelasting kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Offerte aanvragen


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin