Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
23-11-2021 - Besluit op Wob-verzoek over handboeken voor de erf- en schenkbelasting
18-11-2021 - Brief van 17 november 2021, nr. 2021Z17653

Testamentoverzicht


Testamentoverzicht is een handig online rekenprogramma voor belastingadviseurs, accountants, financieel planners en beleggingsadviseurs, waarmee de in de praktijk meest voorkomende varianten van vererving vanuit fiscaal perspectief met elkaar kunnen worden vergeleken. Door het invullen van een korte vragenlijst en een opgave van de financiële positie van uw cliënten kunt u, als fiscaal en/of financieel adviseur, snel bepalen of zij een testament nodig hebben. Ook als uw cliënten al een testament hebben kan Testamentoverzicht u goed van dienst zijn; met één druk op de knop kunt u beoordelen of het huidige testament van uw cliënten fiscaal gezien nog optimaal is.

Het invullen van de vragenlijst is heel eenvoudig, mede omdat bij elke vraag een helptekst is opgenomen. Aan de hand van de in de vragenlijst ingevoerde gegevens genereert u vervolgens een document op maat, waarin de volgende vijf varianten van vererving worden uitgewerkt:

  • Wettelijke verdeling – gelijke erfdelen / rente 0%.
  • Wettelijke verdeling – gelijke erfdelen / rente 6% enkelvoudig.
  • Wettelijke verdeling – gelijke erfdelen / rente 6% samengesteld.
  • Wettelijke verdeling – 1/100ste erfdeel partner / rente 6% samengesteld / opvullegaat.
  • Tweetrapstestament.

De tijdsinvestering bedraagt nog geen tien minuten. Doordat de bespreking van het adviesdocument u minimaal twee declarabele uren oplevert, kan de investering eenvoudig worden terugverdiend. Het belangrijkste is echter dat u met deze dienst aan uw zorgplicht jegens uw cliënten voldoet.

Het adviesdocument wordt aangeboden in PDF en is direct klaar voor gebruik. U hoeft het enkel nog af te drukken. Op basis van de conclusies in het document kunt u uw cliënten vervolgens doorverwijzen naar een in erfrecht en erfbelasting gespecialiseerde notaris. Een wisselwerking dus, waar drie partijen van profiteren:

  • Uw cliënten. Zij weten of uit fiscale overwegingen een testament nodig is, of dat hun huidige testament fiscaal gezien nog wel up-to-date is.
  • U als fiscaal en/of financieel adviseur. U voldoet aan uw zorgplicht en kunt deze dienst doorberekenen.
  • De notaris. Hij kan aan de hand van het door u gegenereerde document sneller bepalen welke testamentvorm voor uw cliënten gewenst is.

Prijs
Een licentie voor de toepassing Testamentoverzicht kost € 456,00 excl. btw per jaar. Bij aanschaf van één licentie mogen (maximaal) twee gebruikers worden aangewezen. Bij aanschaf van twee of meer licenties geldt een interessante staffelkorting. Neemt u twee licenties van de toepassing Testamentoverzicht af, dan mogen namelijk (maximaal) vijf gebruikers worden aangewezen. Bij aanschaf van drie licenties mogen zelfs (maximaal) tien gebruikers worden aangewezen. Neemt u voor informatie hierover gerust contact met ons op.

Tip: Bestel tevens Testamentvergelijking. In dat geval is Testamenoverzicht geheel gratis.

Informatie
Voor meer informatie over de toepassing Testamentoverzicht kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard (pbaard@estateplanningexpert.nl) of mr. drs. Jessica Cantineau (cantineau@estateplanningexpert.nl). Beiden zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 026-3708699.


Offerte aanvragen


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Voor de eerste editie van deze leergang hanteren we een extra aantrekkelijke prijs!

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin