Estate Planning Expert
 
026-370 86 99 | info@estateplanningexpert.nl | Zoeken
Zoeken sluiten

ACTUEEL
22-08-2019 - Ik-oma-testament; waarde van door kleinkinderen verkregen vorderingen berekend voor surplus verkrijging (NTFR 2019/2001)
22-08-2019 - Enkele opmerkingen over voorwaardelijke huwelijksvermogensregimes en voorwaardelijke in-/uitsluitingsclausules (WPNR 2019/7247)

Meerdaagse Trajecten


De fundamenten van estate planning liggen in het civiele recht, in het bijzonder in het relatievermogensrecht, het schenkingsrecht en het erfrecht. Deze drie rechtsgebieden bepalen wat in een individueel geval de omvang en de samenstelling van een nalatenschap is. Ze beïnvloeden elkaar ook onderling en dat maakt de zaak al snel behoorlijk gecompliceerd. Estate Planning College biedt deze fundamenten van estate planning op drie niveau's aan:

1. Basiscursus relatievermogens-, schenkings- en erfrecht 
In de tweedaagse Basiscursus relatievermogens-, schenkings- en erfrecht worden de hoofdlijnen van de wettelijke regelingen van het relatievermogensrecht, het schenkingsrecht en het erfrecht behandeld. De samenhang tussen deze rechtsgebieden en de hierop betrekking hebbende fiscale aspecten worden behandeld aan de hand van eigen syllabi, diverse presentaties en praktijkcasuïstiek. De Basiscursus relatievermogens-, schenkings- en erfrecht is speciaal ontwikkeld voor accountants, financieel planners en adviseurs die na inventarisatie hun cliënten doorverwijzen naar de notaris of een andere specialist. Via het Verdiepingstraject relatievermogens-, schenkings- en erfrecht kan aansluitend op de basiscursus een verdieping van de kennis worden gerealiseerd. 

2. Specialisatietraject relatievermogens-, schenkings- en erfrecht 
Het vierdaagse Specialisatietraject relatievermogens-, schenkings- en erfrecht is geschikt voor iedereen, die alles op absoluut topniveau van de civiele en fiscale aspecten van het huwelijksvermogens-, het schenkings- en het erfrecht wil weten en deze kennis zelfstandig wil toepassen in adviessituaties. U leert niet alleen de ins en outs van de materie aan de hand van voorafgaand aan de bijeenkomsten te bestuderen lesmateriaal uit het Compendium Estate Planning, maar ook hoe u deze kennis in concrete situaties kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk. 

Specialistische kennis van de civiele en fiscale aspecten van het relatievermogens-, het schenkings- en het erfrecht is een belangrijke eerste stap en een belangrijk fundament voor het verkrijgen van (specialistische) kennis op het gebied van estate planning. Aansluitend op het Specialisatietraject relatievermogens-, schenkings- en erfrecht kunt u door het volgen van drie aanvullende studiedagen het certificaat Estate Planning Specialist verkrijgen. Het vierdaagse Specialisatietraject relatievermogens-, schenkings- en erfrecht is namelijk een deel van de zevendaagse beroepsopleiding Estate Planning Specialist

3. Estate Planning Specialist
In plaats van het vierdaagse Specialisatietraject relatievermogens-, schenkings- en erfrecht kunt u de zevendaagse beroepsopleiding Estate Planning Specialist ook rechtsstreeks volgen. Deze in de praktijk zeer goed beoordeelde opleiding  is door ons reeds in 2003 ontwikkeld en sindsdien steeds verder uitgebreid en jaarlijks geactualiseerd. Door deze 15 jaar ervaring is Estate Planning Specialist onmiskenbaar een begrip in de markt en een must als u estate planning serieus onder de knie wilt krijgen.

4. Specialisatietraject bedrijfsopvolgingsregelingen
Omdat de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten een belangrijke plaats innemen binnen estate planning geeft Estate Planning College extra aandacht aan deze materie in het tweedaagse Specialisatietraject bedrijfsopvolgingsregelingen. In dit traject staat de fiscaliteit van bedrijfsopvolging centraal en worden de voor de estateplanningpraktijk belangrijkste onderwerpen uit de Wet op de Inkomstenbelasting (doorschuiffaciliteiten) en de Successiewet (ondernemingsvrijstelling) behandeld. 

5. Specialisatiecursus huwelijksvermogensrecht
Het Specialisatiecursus huwelijksvermogensrecht biedt u een compleet en actueel beeld van alle juridische en fiscale aspecten rondom de verdeling van de ontbonden huwelijksgemeenschap en afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden bij echtscheiding. In dit traject komen alle vermogensrechtelijke en fiscale aspecten van de echtscheiding aan de orde, die van groot belang zijn om uw cliënt(e) zo goed mogelijk te kunnen bijstaan.

6. Leergang Scheiden
De zesdaagse Leergang Scheiden is veel breder opgezet dan gebruikelijk. Het programma maakt dat duidelijk. De docenten weten uit ervaring waar het allemaal mis kan gaan en ook daadwerkelijk gaat in de praktijk. Zij wijzen u op de vele valkuilen en leren u die te herkennen en te vermijden.

In onderstaande opleidingskalender ziet u de eerstvolgende startmogelijkheid van de hier vermelde meerdaagse trajecten: 

Datum Opleiding Locatie PE-punten
Startdatum: 05-11-2019 Specialisatietraject Bedrijfsopvolgingsregelingen
Docent(en): Dr. Yvonne Tigelaar-Klootwijk en mr. Cees Baard
Tiel 12


Naar boven

Gebruikersvriendelijke Testamentmodellen
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Tweedaagse basiscursus estate planning
Praktische basiscursus met ervaren docenten, eigen syllabi en veel casuïstiek

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin