Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
19-04-2024 - Gehuwd in gemeenschap van goederen (WPNR 2024/7455)
18-04-2024 - Verhoging wettelijke rente per 1 januari 2024 naar 7% (Vp-Bulletin 2024/9)

Meerdaagse Trajecten


De fundamenten van estate planning liggen in het civiele recht, in het bijzonder in het relatievermogensrecht, het schenkingsrecht en het erfrecht. Deze drie rechtsgebieden bepalen wat in een individueel geval de omvang en de samenstelling van een nalatenschap is. Ze beïnvloeden elkaar ook onderling en dat maakt de zaak al snel behoorlijk gecompliceerd. Estate Planning College biedt deze fundamenten van estate planning zowel op basis- als op specialisatieniveau aan:

1. Basiscursus estate planning 
In de tweedaagse Basiscursus estate planning worden de hoofdlijnen van de wettelijke regelingen van het relatievermogensrecht, het schenkingsrecht en het erfrecht behandeld. De samenhang tussen deze rechtsgebieden en de hierop betrekking hebbende fiscale aspecten worden behandeld aan de hand van eigen syllabi, diverse presentaties en praktijkcasuïstiek. De Basiscursus estate planning is speciaal ontwikkeld voor accountants, financieel planners en adviseurs die na inventarisatie hun cliënten doorverwijzen naar de notaris of een andere specialist. 

2. Estate Planning Specialist
In de zesdaagse specialisatieopleiding Estate Planning Specialist worden alle aspecten van estate planning via zelfstudie, huiswerkcases, presentaties en discussies diepgaand behandeld. Deze in de praktijk zeer goed beoordeelde opleiding  is door ons reeds in 2003 ontwikkeld en sindsdien steeds verder uitgebreid en jaarlijks geactualiseerd. Door deze jarenlange ervaring is Estate Planning Specialist onmiskenbaar een begrip in de markt en een must als u estate planning serieus onder de knie wilt krijgen. De opleiding kan worden uitgebreid met het tweedaagse specialisatietraject Bedrijfsopvolgingsregelingen.

3. Specialisatietraject bedrijfsopvolgingsregelingen
Omdat de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten een belangrijke plaats innemen binnen estate planning geeft Estate Planning College extra aandacht aan deze materie in het tweedaagse Specialisatietraject bedrijfsopvolgingsregelingen. In dit traject staat de fiscaliteit van bedrijfsopvolging centraal en worden de voor de adviespraktijk belangrijkste onderwerpen uit de Wet op de Inkomstenbelasting (doorschuiffaciliteiten) en de Successiewet (ondernemingsvrijstelling) behandeld. 

4. Driedaagse Leergang Levenstestament
Het levenstestament is niet meer weg te denken als alternatief voor bewind, mentorschap en curatele. Als instrument voor de rechtsbescherming van burger en ondernemer staat het levenstestament aan het begin van een glansrijke carrière, want uitontwikkeld is het nog lang niet. Onder leiding van onze hoofddocent mr. Aniel Autar is een driedaagse Leergang Levenstestament samengesteld met docenten, die in de wetenschap en/of praktijk hun sporen op de diverse deelgebieden, waarop een levenstestament betrekking heeft, meer dan verdiend hebben.

In onderstaande opleidingskalender ziet u de eerstvolgende startmogelijkheid van de hier vermelde meerdaagse trajecten: 

Datum Opleiding Locatie PE-punten
Startdatum: 14-05-2024 Estate Planning Specialist (volgeboekt)
Docent(en): Mr. Eelco Anink, mr. Peter Blokland, mr. Leonie Stokkel, mr. Mariƫlle Schuurman-van Nifterik, mr. drs. Jessica Cantineau, mr. dr. Jan-Ger Knot, Kirstin Kievit LLM en dr. Yvonne Tigelaar-Klootwijk
Tiel 54

Startdatum: 15-10-2024 Specialisatietraject Bedrijfsopvolgingsregelingen - STARTGARANTIE
Docent(en): Dr. Yvonne Tigelaar-Klootwijk en Kirsten Kievit LLM
Tiel 12


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin