Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
27-03-2023 - Hof Arnhem-Leeuwarden 14 maart 2023, ECLI:NL:GHARL:2023:2162
27-03-2023 - Commissie van Beroep Financiƫle Dienstverlening 6 maart 2023, nr. 2023-0012

Studiemiddag Eigen woning en scheiding


Op dinsdag 21 november 2023 organiseert Estate Planning College de Online Studiemiddag Eigen woning en scheiding. Deze studiemiddag zal online plaatsvinden via ZOOM.

Recentelijk trok de Belastingdienst aan de bel over mensen die gaan scheiden en een eigen woning hebben. Bij de aangifte inkomstenbelasting worden dan veel fouten gemaakt ten aanzien van de hypotheekrenteaftrek. Tijdens de Studiemiddag Eigen woning en scheiding komen de fiscale perikelen ten aanzien van de eigen woning bij scheiding aan bod, zowel voor gehuwden, geregistreerde partners als samenwoners.

Nadat eerst de voor het onderwerp relevante onderdelen van de eigenwoningregeling worden besproken, zult u antwoord krijgen op vragen als:

  • Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek bij scheiding?
  • Wat zijn de fiscale gevolgen als de vertrekkende ex-partner (een deel van) de hypotheekrente blijft betalen?
  • Heeft de wijze van verdelen van de huwelijksgemeenschap gevolgen voor de eigenwoningreserve en de maximale eigenwoningschuld van de ex-partners?

Na het volgen van de cursus kunt u uw cliënten beter van advies voorzien en passende oplossingen aandragen ten aanzien van de fiscale gevolgen van hun scheiding voor hun eigen woning.

De Studiemiddag Eigen woning en scheiding richt zich op het verdiepen van vakinhoudelijke kennis, zodat u sneller signaleert, kruisverbanden legt, analyseert en de vertaalslag maakt naar mogelijkheden binnen en buiten uw eigen werkgebied. De Studiemiddag Eigen woning en scheiding is speciaal ontwikkeld voor adviseurs, die hun kennis op dit gebied willen verdiepen en uitbreiden.

De Studiemiddag Eigen woning en scheiding start om 13:30 uur en duurt tot 16:45 uur. De online ontvangst (in de virtuele wachtruimte) is vanaf 13.15 uur.

Docent
Mr. drs. Jessica Cantineau
Directeur productontwikkeling van Estate Planning Expert

Locatie
Online via Zoom

PE-punten
KNB: 3
EPN: 3
RB: 3
NOB: 3
(na het volgen van de cursus kan door Estate Planning College op verzoek een verklaring worden opgemaakt ten aanzien van de deelname aan en de specificaties van de cursus, zie Reglement Permanente Educatie)
NOvA: 3
(na het volgen van de cursus kan door Estate Planning College op verzoek een verklaring worden opgemaakt ten aanzien van de deelname aan en de specificaties van de cursus, zie art. 4 van de Verordening Vakbekwaamheid)
vFAS: 3
(na het volgen van de cursus kan door Estate Planning College op verzoek een verklaring worden opgemaakt ten aanzien van de deelname aan en de specificaties van de cursus, zie Reglement Opleidingen)
SOMN: 3
(op verzoek; in overleg met de cursist zal worden afgestemd hoe wordt omgegaan met de kosten voor het aanvragen van PE-punten bij SOMN. Wanneer minder dan *5 deelnemers lid zijn van SOMN, zullen deze kosten door Estate Planning College, naar rato van het aantal deelnemende SOMN-leden, aan de cursist worden doorberekend)

Prijs
De prijs voor deelname aan de Studiemiddag Eigen woning en scheiding bedraagt € 316,00 excl. btw per persoon.

Informatie
Voor meer informatie over de Studiemiddag Eigen woning en scheiding kunt u contact opnemen met mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: cantineau@estateplanningexpert.nl


Aanmelden


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin