Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
19-04-2024 - Gehuwd in gemeenschap van goederen (WPNR 2024/7455)
18-04-2024 - Verhoging wettelijke rente per 1 januari 2024 naar 7% (Vp-Bulletin 2024/9)

Compendium Erfprocesrecht (1e druk)


Het Compendium Erfprocesrecht behandelt een breed scala aan onderwerpen op het gebied van het erfprocesrecht. Het erfrecht werd in het verleden veelal tot het domein van de notaris gerekend en was vaak beperkt tot het materiële erfrecht. Sinds de invoering van Boek 4 van het Burgerlijk Wetboek is het erfrecht echter ook meer op de radar gekomen bij andere beroepsgroepen. Naast beroepsgroepen zoals bankiers, financieel planners, accountants en estate planners, heeft het erfrecht met name aan belang gewonnen bij advocaten, mediators en rechters. De vraag naar juridische bijstand in erfrechtprocedures bij de diverse rechterlijke instanties is toegenomen, en in het verlengde daarvan, de vraag naar in het erfrecht gespecialiseerde advocaten en rechters . Ook binnen het notariaat is er volop belangstelling om cliënten in juridische procedures te adviseren en te vertegenwoordigen.

Tot op heden ontbrak het aan een overzichtelijk naslagwerk waarin het 'erfprocesrecht' centraal stond. Dit boek heeft de ambitie om in die leemte te voorzien en is naast wetenschappelijk werk uitermate geschikt voor onderwijsdoeleinden alsmede voor de praktijk. Redactie én auteurs zijn werkzaam in het notariaat, de advocatuur, de wetenschap en bij de rechterlijke macht.

Hoofdredactie van de serie
Mr. Aniel Autar en mr. Cees Baard

Redactie van het Compendium Erfprocesrecht
Mr. Aniel Autar, prof. mr. drs. Jan Biemans en mr. Tim Fluitman

Auteurs
Mr. drs. E.Z. Anink, mr. J.M. van Anken, mr. S.W. Autar-Matawlie, mr. S.R. Bætens, mr. dr. G.G.B. Boelens, mr. dr. B. Breederveld, mr. J.Th.M. Diks, mr. dr. P.C. van Es, mr. dr. I.J. Krukkert, mr. dr. N. Lavrijssen, mr. drs. J.H. Lieber, mr. E.J. Lievense, prof. mr. T.J. Mellema-Kranenburg, prof. dr. S. Perrick, mr. L.H. Rammeloo, mr. R.J. ter Rele, mr. A.M. Steegmans, mr. T.M. Subelack, prof. mr. dr. I. Sumner, mr. J.D. van Vlastuin, mr. dr. E.M.J.M.C. van Wijk, mr. C.A.J.M. van Wæs en mr. M.D. Wisman

Verschijningsdatum
Het Compendium Erfprocesrecht is verschenen op 24 december 2021.

Prijs
Eén exemplaar van het Compendium Erfprocesrecht kost € 87,52 excl. 9% btw (prijswijzigingen onder voorbehoud). Binnen Nederland rekenen wij geen verzendkosten.

Leden van EPX-Circle alsmede personen die werkzaam zijn op kantoren met privilegeniveau Member, Classic Member, Premium Member of Elite Member ontvangen een aantrekkelijke korting. Deze korting geldt uitsluitend als u via onze website bestelt.

Privilegeniveau Korting Prijs excl. 9% btw
Member 10% € 78,77
Classic Member 15% € 74,39
Premium Member 20% € 70,02
Elite Member 25% € 65,64Bestellen


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin