Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
18-06-2024 - Uitlegging en aanvulling van uiterste wilsbeschikkingen (Tijdschrift Erfrecht 2024/3)
17-06-2024 - Besluit van 4 juni 2024, nr. 2024-0000012721

EPX-Portal


Via de EPX-Portal kunnen gebruikers van onze software toegang krijgen tot de toepassingen, waarvoor zij een licentie hebben. Vanaf 2020 draait de EPX-Portal volledig online; installatie op een server of laptop is niet (meer) nodig. Met ingang van 1 januari 2021 is de 'oude' (lokaal geïnstalleerde) EPX-Portal definitief vervallen.
 

Inloggen EPX-Portal
 

Nieuwe gebruikers ontvangen van ons informatie met betrekking tot de activering van de EPX-Portal en de tweestapsverificatie. Voor bestaande gebruikers hanteren wij de volgende versnelde procedure voor het activeren van de EPX-Portal.

Activeren EPX-Portal
Graag helpen wij u met het activeren van de EPX-Portal. Als u op onderstaande button klikt, komt u op een pagina om een wachtwoord aan te maken. Als u het bij ons bekende e-mailadres invult en vervolgens op 'Verzenden’ klikt, ontvangt u binnen enkele seconden een e-mail met daarin de mogelijkheid een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord dient 10 tekens te bevatten, waarvan minimaal 1 hoofdletter en 1 symbool. Met de combinatie van uw e-mailadres en het zelf gekozen wachtwoord kunt u inloggen in de nieuwe EPX-Portal. De eerste keer dat u inlogt, dient tevens de verplichte tweestapsverificatie te worden geactiveerd.


Activeren EPX-Portal
 

Tweestapsverificatie
Uw gegevens dienen goed beveiligd te zijn. Daarom hebben wij als extra beveiligingscontrole tweestapsverificatie verplicht gesteld. Deze functie is standaard aangezet voor alle gebruikers. Naast uw e-mailadres en wachtwoord moet u een code invullen. Deze code kunt u genereren met behulp van een zogenaamde authenticator-app. Deze app installeert u op uw smartphone. Log de eerste keer in op een pc of laptop, zodat u de getoonde QR-code met uw smartphone kunt scannen.

Het is handig een authenticator-app alvast te installeren op uw smartphone. U kunt onder andere gebruik maken van de volgende authenticator-apps:

Besturingssysteem
Microsoft Authenticator iOS Android Windows Phone
Google Authenticator iOS Android

Voor deze apps zijn ook handleidingen beschikbaar:

  1. Microsoft Authenticator
  2. Google Authenticator

Zorg dat de app toegang heeft tot de camera van uw smartphone. U kunt dit later, indien gewenst, weer uitzetten.

Voeg een account toe aan de authenticator-app.
NB. Kies in de Google Authenticator voor ‘Configuratie starten’ onderin de app en vervolgens voor 'Streepjescode scannen'.
NB. Kies in de Microsoft Authenticator rechtsboven voor het plusteken en vervolgens voor ‘Ander account (Google, Facebook, enzovoort)’.

Scan de getoonde QR-code met uw camera. Na een paar seconden wordt het account toegevoegd. Uw account is nu gekoppeld. In de app wordt nu iedere 30 seconden een andere code getoond. U kunt vervolgens aangeven dat alle stappen zijn doorlopen, de code zichtbaar is in uw app en de instellingen opslaan.
De volgende keer dat u inlogt, dient u uw emailadres, uw wachtwoord en de in de app getoonde code te gebruiken om in te loggen.

NB. Krijgt u de melding dat de streepjescode ongeldig is, voer dan de sleutel handmatig in. Deze vindt u onderaan de pagina van de tweestapsverificatie.
NB. Krijgt u na het instellen van de tweestapsverificatie bij het opnieuw inloggen met uw emailadres, uw wachtwoord en de in de app getoonde code telkens de melding dat de ingevoerde EPX-Key ongeldig is, controleer dan of de tijdsaanduiding op uw computer of laptop synchroon loopt met de tijdsaanduiding op uw telefoon. Omdat de code in de app gekoppeld is aan de tijdsaanduiding van uw telefoon en iedere 30 seconden wijzigt, kan een verouderde code worden getoond in de app.   

Informatie
Voor meer informatie over de EPX-Portal kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin