Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

LinkedIn
08-12-2017 | Categorie: Algemeen

Nieuw model: Uitsluiting gemeenschap van goederen

De afgelopen periode is door de modellencommissie – die bestaat uit mr. Saskia Boschma, mr. Koert Boshouwers, mr. Elle van Gompel, mr. Saskia Mos-van Gool, prof. dr. Frans Sonneveldt, mr. Cees Baard en mr. Pascal Baard – hard gewerkt aan de toepassing Modellen Huwelijkse Voorwaarden. Dit nieuwe programma bestaat uit een verzameling complete modellen voor de dagelijkse praktijk en kenmerkt zich door haar hoogwaardige kwaliteit en eenvoud in gebruik.
 
Op donderdag 2 november jl. zijn de eerste twee complete modellen beschikbaar gekomen voor de licentiehouders/gebruikers van deze nieuwe toepassing:

  • Wettelijke gemeenschap van goederen
  • Algehele gemeenschap van goederen

Vandaag is in het programma ook het model Uitsluiting gemeenschap van goederen opgenomen. Daarnaast is het model Wettelijke gemeenschap van goederen uitgebreid met twee varianten van het tekstblok Finaal verrekenbeding bij overlijden.

De huwelijkse voorwaarden kunnen op dit moment alleen nog aan de hand van een zogenoemd ‘statisch model’ worden samengesteld. In zo’n statisch model zijn van diverse tekstblokken meerdere varianten opgenomen. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende keuzemogelijkheden. Door de overbodige varianten uit het model te schrappen, kunt u eenvoudig passende huwelijkse voorwaarden voor uw cliënten maken. Alle modellen worden in Word aangeboden, zodat u ze nog handmatig kunt bewerken.
 
Vanaf begin 2018 zal het ook mogelijk zijn huwelijkse voorwaarden samen te stellen aan de hand van een dynamische vragenlijst. Bij die variant komt te zijner tijd ook een uitgebreide en heldere toelichting voor uw cliënten beschikbaar.


Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard:
Tel: 026-3708699
E-mail: pbaard@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin