Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Aangifte Schenkbelasting 2020

LinkedIn
05-03-2020 | Categorie: Algemeen

De 2020-versie van ons digitale aangifteprogramma is nu al beschikbaar!

Zondag 1 maart jl. was voor veel gebruikers van onze toepassing Aangifte Schenkbelasting een belangrijke dag. Vóór die datum moesten de aangiften schenkbelasting 2019 immers bij de Belastingdienst binnen zijn. Wij hebben geconstateerd dat er de afgelopen maanden zeer veelvuldig gebruik is gemaakt van ons aangifteprogramma voor de schenkbelasting en hopen dan ook van harte dat u uw cliënten hiermee een goede dienst hebt geleverd. Als u uw cliënten ook al van dienst wilt zijn met het verzorgen van aangiften schenkbelasting 2020, dan hebben wij goed nieuws voor u: vanaf vandaag is dat namelijk al mogelijk!

De toepassing Aangifte Schenkbelasting is te benaderen via de EPX-Portal en maakt het mogelijk de aangifte eenvoudig, veilig én snel langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden. Sinds 1 augustus 2018 mag dat namelijk niet meer op papier, tenzij gebruik wordt gemaakt van het aangiftebiljet op de website van de Belastingdienst. In ons aangifteprogramma zijn dezelfde vragen opgenomen als in voornoemd formulier. Het voordeel hiervan is dat de door de Belastingdienst beschikbaar gestelde toelichting bij het formulier één op één kan worden gebruikt bij het invoeren van de voor de aangifte schenkbelasting benodigde gegevens.

Net als de eerdere versies is ook de 2020-versie voorzien van een aan de cliënt(en) uit te reiken (concept)rapport van de aangifte met een akkoordverklaring. Een ingevulde vragenlijst kunt u eenvoudig bewaren door op de button Bewaar vragenlijst te klikken. In een door u geselecteerde map op uw lokale computer of server slaat u dan een internetbestand op met de extensie '.epx'. Op een later tijdstip kunt u dit opgeslagen bestand eenvoudig openen door bij de eerste vraag in het schenkingsaangifteprogramma te kiezen voor Opgeslagen vragenlijst openen.
Wanneer de toestemming van de cliënt(en) is ontvangen om de aangifte schenkbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te verzenden, kunt u door het betreffende vinkje te plaatsen en te kiezen voor Verzend aangifte naar Belastingdienst de aangifte indienen. Vervolgens kunt u in het aangifteoverzicht in de EPX-Portal de verzendstatus van de aangifte controleren.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard of mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: info@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin