Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
30-09-2022 - Bevoegdheid tot beheer van aandelen in een bv die tot een nalatenschap behoren (FTV 2022/30)
30-09-2022 - Het Waarderingsbesluit Successiewet van 15 juni 2022 (FTV 2022/29)

Aangifte Schenkbelasting 2022 helaas vertraagd

LinkedIn
30-03-2022 | Categorie: Algemeen

Update uitgesteld zolang Belastingdienst geen ontvangstbevestiging geeft

Ook dit jaar is in de periode vóór 1 maart jl. weer ontzettend veel gebruik gemaakt van onze toepassing Aangifte Schenkbelasting. Niet verwonderlijk natuurlijk, omdat de gebruikers met dit programma aangiften schenkbelasting 2021 eenvoudig, veilig én snel langs elektronische weg naar de Belastingdienst konden verzenden.

Voor het verzorgen van aangiften schenkbelasting 2022 is op dit moment nog voldoende tijd. Desondanks hebben wij de afgelopen weken al van meerdere gebruikers de vraag ontvangen wanneer de 2022-versie van ons aangifteprogramma beschikbaar komt. Veel cliënten vinden het kennelijk prettig als de aangifte direct na de schenking al wordt ingediend, en niet pas over een (klein) jaar.

Nadat wij eind februari van de Belastingdienst de benodigde documentatie hadden ontvangen, zijn we direct aan de slag gegaan met het vervaardigen van de 2022-versie. Sinds afgelopen vrijdag (25 maart 2022) is de nieuwe versie gereed en wij waren dan ook van plan om die dag ‘live’ te gaan. Tijdens een laatste controle bleek echter dat in het aangifteoverzicht een oranje zandloper blijft staan. Dit betekent dat gebruikers na het indienen van de aangifte schenkbelasting 2022 van de Belastingdienst géén ontvangstbevestiging ontvangen. Oftewel: gebruikers weten niet of de ingediende aangifte in goede orde door de Belastingdienst is ontvangen of niet.

Uiteraard hebben we dit probleem direct aan de Belastingdienst kenbaar gemaakt. Het probleem wordt onderkend en men is druk bezig met het oplossen ervan. Gevolg is echter wel dat wij de geplande update voorlopig moeten uitstellen. Pas zodra de Belastingdienst meldt dat gebruikers na het indienen van de aangifte schenkbelasting 2022 een ontvangstbevestiging ontvangen, zullen wij de nieuwe versie beschikbaar stellen.

Vragen/opmerkingen
Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met mr. Pascal Baard of mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: info@estateplanningexpert.nl

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Uitgebreide leergang waarin alle relevante deelonderwerpen aan bod komen

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Nu inclusief een uitgebreid model mét toelichting voor ongehuwde samenwoners

Twitter Linkedin