Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Toepassing Testamentmodellen in nieuw jasje gestoken

LinkedIn
16-11-2013 | Categorie: Algemeen

Het programma is nóg completer en gebruikersvriendelijker geworden!

Gemak dient de mens. Als er één toepassing is waarvoor dit motto geldt, dan betreft het wel Testamentmodellen. Met geen enkel ander programma kunt u namelijk zo snel – en dus goedkoop – kwalitatief goede testamenten voor uw cliënten maken. Het maakt hierbij niet uit of het om een zogenoemd ‘standaardtestament’ gaat, zoals zelfs HEMA dat tegenwoordig aanbiedt, of een uitgebreid ondernemerstestament: met letterlijk één druk op de knop is de klus al bijna volledig geklaard. Veelal hoeft u in het gegenereerde testament alleen nog maar enkele persoonsgegevens op te nemen.

De toepassing Testamentmodellen wordt in de praktijk veelvuldig gebruikt, met name door notarissen die zijn aangesloten bij de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN). Hoewel het programma door de meeste gebruikers altijd al goed werd gewaardeerd, zowel inhoudelijk als functioneel, zijn er altijd verbeterpunten. Een veelgehoorde klacht was bijvoorbeeld dat het programma uit twee delen leek te bestaan, omdat in de EPX-Portal twee verschillende buttons waren opgenomen: Testamentmodellen - Snelle vragenlijst en Testamentmodellen - Platte tekst. Dit onderscheid kwam de overzichtelijkheid van het programma kennelijk niet ten goede. In de nieuwe versie van de toepassing Testamentmodellen is daarom getracht er echt één programma van te maken; in de EPX-Portal is thans dan ook nog maar één button Testamentmodellen opgenomen. Naast deze aanpassing is nog een aantal andere wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste aanpassingen treft u hieronder aan:

 1. In het programma is nu ook een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) opgenomen.
   
 2. De namen van de twee varianten waarmee een compleet testament kan worden samengesteld, zijn gewijzigd: Snelle vragenlijst is vervangen door Dynamische vragenlijst en Platte tekst door Statisch model.
   
 3. De variant Statisch model bestaat vanaf nu uit drie (i.p.v. twee) modellen: Standaard, Standaard-plus en Maatwerk. Zie voor de verschillen de lijst met veelgestelde vragen.
   
 4. Het is bij de variant Statisch model thans ook mogelijk een compleet testament te maken voor een testateur die is geregistreerd als partner.
   
 5. Van de diverse testamenten is een printversie in PDF gemaakt, die u kunt gebruiken tijdens de bespreking met uw cliënt.

EPX-Portal
Indien u over een licentie voor de toepassing Testamentmodellen beschikt, is de nieuwe versie direct voor u beschikbaar via de EPX-Portal op uw computer (tabblad Software).

Informatie of offerte ontvangen?
Beschikt u nog niet over een licentie voor de toepassing Testamentmodellen en wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen, neemt u dan telefonisch contact met ons op (026-3708699) of klik hier.

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin