Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2022 - HR 2 december 2022, ECLI:NL:HR:2022:1793
01-12-2022 - HR 2 december 2022, ECLI:NL:HR:2022:1810

Who moved my cheese? (Estate Planner Digitaal 2020/11)

LinkedIn
17-12-2020 | Categorie: Literatuur

Mr. M. de L. Monteiro

“Who moved my cheese?” is de titel van een zelfhulpboekje uit 1998 geschreven door de in 2017 overleden schrijver Spencer Johnson. Het boekje - een bestseller waarvan er 28 miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht - bevat een parabel binnen een verhaal. Het verhaal gaat over het omgaan met veranderingen en vervolgens komt een parabel aan de orde, het hoofdverhaal: “Who moved my cheese?”. De kaas in deze parabel is een metafoor voor wat we van het leven verwachten. De parabel kan geestelijke hulp bieden bij het omgaan met veranderingen. Nadat de auteur gelezen had dat de Belgische regering een wetsvoorstel heeft ingediend tot afschaffing van de zogenoemde ‘kaasroute’, moest zij dan ook direct aan deze parabel denken.
Aan de hand van de parabel werkt de auteur de kaasroute en de afschaffing daarvan uit. De parabel indachtig, zal een adviseur na de afschaffing van de kaasroute, zich moeten realiseren dat zijn ‘kaasvoorraad’ dreigt op te raken. Daarnaast zal de adviseur moeten interen op zijn kaasvoorraad. Daarnaast dient de adviseur zich bewust te zijn van het feit dat het vraagstuk rondom de maatschappelijke mores aangaande belastingbesparing zowel nationaal als internationaal leeft. Wat men hier ook van vindt, duidelijk is dat de adviespraktijk nadenkt over ethische grenzen.

Het online vakblad Estate Planner Digitaal verschijnt zes maal per jaar en bevat artikelen over actuele onderwerpen op het gebied van estate planning.

Naar literatuur overzicht


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Driedaagse Leergang Levenstestament
Uitgebreide leergang waarin alle relevante deelonderwerpen aan bod komen

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Nu inclusief een uitgebreid model mét toelichting voor ongehuwde samenwoners

Twitter Linkedin