Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
22-02-2024 - Uitbreiding Modellen Levenstestamenten
20-02-2024 - HR 16 februari 2024, ECLI:NL:HR:2024:239

Studiedag Actualiteiten estate planning - Levenstestamenten


Op dinsdag 12 maart 2024 organiseert Estate Planning College de Studiedag Actualiteiten estate planning - Levenstestamenten. Aanmelden is niet meer mogelijk aangezien het maximaal aantal deelnemers bereikt is.

Een steeds belangrijker onderdeel van estate planning is de advisering ten aanzien van levenstestamenten. Er verschijnen dan ook steeds meer uitspraken en arresten over de problemen die daaromtrent kunnen spelen. Mr. dr. Rieneke Stelma-Roorda is op 17 januari 2024 ten aanzien van het levenstestament cum laude gepromoveerd. In haar proefschrift onderzoekt zij of met de huidige regulering en de manier waarop het levenstestament in de praktijk wordt toegepast, het recht op autonomie en het recht op bescherming voldoende worden gewaarborgd. Daarvoor analyseerde zij de wetgeving en onderzocht praktijkervaringen met het levenstestament en problemen die zich daarbij voordoen. Mevrouw Stelma-Roorda maakt u tijdens de studiedag bewust van het dynamische en duurzame karakter van het levenstestament. In aanvulling daarop zal mr. Aniel Autar een koppeling met de praktijk maken. Hoe kunnen de mogelijkheden die het levenstestament biedt in de praktijk worden benut en de valkuilen worden vermeden? Ook wordt aandacht besteed aan de opzet van het levenstestament. Tijdens de bijeenkomst zal (een selectie uit) het model Uitgebreid levenstestament vermogensrechtelijk worden uitgereikt, zoals opgenomen in de toepassing Modellen Levenstestamenten van Estate Planning Expert.

Na afloop van de cursus beschikt u over een actueel en verdiept inzicht in de theorie en (advies)praktijk van het levenstestament, zodat u sneller signaleert, kruisverbanden legt, analyseert en de vertaalslag maakt naar mogelijkheden binnen en buiten uw eigen werkgebied. De Studiedag Actualiteiten estate planning is speciaal ontwikkeld voor adviseurs, die hun kennis op dit gebied willen verdiepen en uitbreiden. 

De Studiedag Actualiteiten estate planning start om 13:30 uur (ontvangst vanaf 13:00 uur) en duurt tot 20:30 uur.

Docenten
Mr. dr. Rieneke Stelma-Roorda
Assistant professor en recentelijk gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Mr. Aniel Autar
Notaris bij Kooijman Autar Notarissen in Rotterdam

Locatie
Hotel Van der Valk Amersfoort-A1
Ruimtevaart 22
3824 MX Amersfoort
Tel: 033-5450000
Website: www.hotelamersfoorta1.nl

PE-punten
KNB: 6
EPN: 6
RB: 6
EPN: 6
NOB/NOvA/vFas: 6
(na het volgen van de cursus kan door Estate Planning College op verzoek een verklaring worden opgemaakt ten aanzien van de deelname aan en de specificaties van de cursus, zie het reglement van de betreffende beroepsorganisatie)
SOMN: 6
(op verzoek; in overleg met de cursist zal worden afgestemd hoe wordt omgegaan met de kosten voor het aanvragen van PE-punten bij SOMN. Wanneer minder dan 5 deelnemers lid zijn van SOMN, zullen deze kosten door Estate Planning College, naar rato van het aantal deelnemende SOMN-leden, aan de cursist worden doorberekend)

Prijs
De prijs voor deelname aan de Studiedag Actualiteiten estate planning bedraagt € 656,00 excl. btw per persoon.

Informatie
Voor meer informatie over de Studiedag Actualiteiten estate planning kunt u contact opnemen met mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: cantineau@estateplanningexpert.nl


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin