Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
01-12-2023 - HR 1 december 2023, ECLI:NL:HR:2023:1664
30-11-2023 - Update Modellen Huwelijkse Voorwaarden

Vervanging EPX-Portal

LinkedIn
16-01-2020 | Categorie: Algemeen

De huidige EPX-Portal is inmiddels 10 jaar oud. Anno 2020 worden andere en hogere eisen gesteld aan software dan 10 jaar geleden. Vandaar dat wij hebben besloten de EPX-Portal geheel te moderniseren, (nog) klantvriendelijker te maken en online aan te bieden. De nieuwe EPX-Portal voldoet daarnaast beter aan actuele beveiligingsvereisten, zoals een zelf gekozen wachtwoord en een tweestapsverificatie.

Gebruikers van kantoren die geen gebruik maken van de toepassingen Testamentvergelijking en/of Aangifte Erfbelasting hebben reeds een email met een link ontvangen om de nieuwe EPX-portal te activeren. Wij verwachten dat gebruikers van kantoren die wel gebruik maken van de toepassingen Testamentvergelijking en/of Aangifte Erfbelasting een dezer dagen de nieuwe EPX-Portal met de vernieuwde toepassingen Testamentvergelijking en (digitale) Aangifte Erfbelasting kunnen gaan gebruiken.

Nieuwe EPX-Manager
Vooral de toepassing Aangifte Erfbelasting leidde tot de noodzaak alle vragen, zoals die tot nu toe waren opgenomen in Cliëntenbestand, opnieuw te formuleren en te programmeren, teneinde de gewenste koppeling aan de systemen van de Belastingdienst mogelijk te maken. In verband hiermee wordt een nieuwe toepassing geïntroduceerd, de EPX-Manager, waarin de vragenlijsten voor de toepassingen Testamentvergelijking en Aangifte Erfbelasting zijn opgenomen. Daarnaast kan de EPX-Manager als losse toepassing worden aangeschaft voor ondersteuners van gebruikers Testamentvergelijking en/of Aangifte Erfbelasting, die de verzamelde gegevens ordenen en verwerken ten behoeve van het verzorgen van een testamentvergelijking of een aangifte erfbelasting.
EPX-Manager als losse toepassing kost € 75,00 excl. btw per persoon per jaar, voor 5 ondersteuners bedragen de kosten € 300,00 excl. btw per jaar. EPX-Manager is gratis voor kantoren met privilegeniveau Classic Member of hoger, voor het aantal gebruikers dat de toepassingen Testamentvergelijking en/of Aangifte Erfbelasting gebruikt.

Nota bene:

  • Het is niet mogelijk bestaande Cliëntenbestanden te openen in de vragenlijsten van de nieuwe EPX-Manager of bestaande Cockpitbestanden te openen via de nieuwe EPX-Portal.
  • In verband met de aanstaande modernisering van de toepassingen Testamentvergelijking en Aangifte Erfbelasting zijn de tarieven en de vrijstellingen in de huidige EPX-Cockpit niet geüpdatet naar 2020.
  • Voor overlijdens vanaf 1 oktober 2019 dient elke aangifte erfbelasting, die u voor uw cliënten maakt, op digitale wijze te geschieden.

Vervallen van de oude EPX-Portal
De oude EPX-Portal komt in beginsel op korte termijn te vervallen. Uitsluitend voor gebruikers van de toepassing Aangifte Erfbelasting handhaven wij de oude EPX-Portal tot en met 31 december 2020, zodat hiermee een aangifte erfbelasting bij een overlijden vóór 2019 op de oude (schriftelijke) wijze kan worden gemaakt en ingediend.

Naar algemeen overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin