Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
13-11-2020 - Tarieven en vrijstellingen voor de schenk- en erfbelasting met ingang van 1 januari 2021
13-11-2020 - Conclusie A-G IJzerman 26 oktober 2020, ECLI:NL:PHR:2020:989

Online Workshop EPX-Manager


Bij overlijdens vanaf 1 oktober 2019 moet de aangifte voor de erfbelasting digitaal worden ingediend. Aangifte op papier is alleen nog toegestaan als gebruik wordt gemaakt van het (onvolledige) biljet op de website van de Belastingdienst. Om het voor de gebruikers mogelijk te maken aangiften erfbelasting langs elektronische weg naar de Belastingdienst te kunnen verzenden, moest onze toepassing Aangifte Erfbelasting flink worden aangepast. In januari van dit jaar hebben wij – gelijktijdig met de introductie van de online EPX-Portal – eindelijk een vernieuwde versie van dit aangifteprogramma beschikbaar kunnen stellen. Om de gebruikers te kunnen bijscholen over de wijze waarop de aangifte erfbelasting thans digitaal kan worden ingediend, organiseren wij met regelmaat de Online Workshop Digitale Aangifte Erfbelasting.

De voor de aangifte erfbelasting benodigde financiële en familie- en vermogensrechtelijke gegevens dienen te worden ingevoerd in een gebruiksvriendelijke online vragenlijst: de zogenoemde EPX-Manager. Omdat het verzamelen en ordenen van deze gegevens vaak een omvangrijke klus is, bieden wij kantoren die over een licentie Aangifte Erfbelasting beschikken de mogelijkheid om tegen een geringe meerprijs – voor kantoren met privilegeniveau Classic MemberPremium Member of Elite Member is het zelfs kosteloos – ook een licentie EPX-Manager af te nemen. Een ondersteunende collega – u dus – kan dan voor de gebruiker van de toepassing Aangifte Erfbelasting de relevante gegevens invoeren. Als ondersteuner bent u dus geen gebruiker van de toepassing Aangifte Erfbelasting en rondt u de aangifte ook niet zelf af via de EPX-Cockpit. Omdat ondersteuners ook op de hoogte moeten zijn van de wijzigingen die recent in de vragenlijsten bij de toepassing Aangifte Erfbelasting zijn doorgevoerd, organiseren wij voor u de Online Workshop EPX-Manager:

Datum Tijd Aanmelden
Dinsdag 12 januari 2021 10:00 - 11:00 uur Klik hier


Het doel van de workshop is u te leren dossiers aan te maken en gegevens foutloos in te voeren. Na afloop van de Online Workshop EPX-Manager bent u bovendien in staat aangemaakte dossiers op te slaan en (opnieuw) te openen.

De Online Workshop EPX-Manager wordt verzorgd via ZOOM en gaat door bij minimaal vijf deelnemers. Het maximum aantal deelnemers per online workshop bedraagt tien.

Prijs
Gebruikers van de EPX-Manager mogen geheel kosteloos deelnemen aan de Online Workshop EPX-Manager.

Docenten
Mr. drs. Jessica Cantineau en/of mr. Pascal Baard

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mr. drs. Jessica Cantineau:
Tel: 026-3708699
E-mail: cantineau@estateplanningexpert.nl


Naar boven

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de opleiding Estate Planning Specialist

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Tweedaagse basiscursus estate planning
Praktische basiscursus met ervaren docenten, eigen syllabi en veel casuïstiek

Modellen Huwelijkse Voorwaarden
Gebaseerd op de nieuwe wettelijke regeling en thans voor u beschikbaar

Twitter Linkedin