Estate Planning Expert
 

ACTUEEL
30-04-2024 - Levensverzekering, gemengde polis en samengesteld gezin: de Hoge Raad snapt het. De estateplanner ook?! (FTV 2024/12)
30-04-2024 - Conserverende aanslag als alternatief voor de voorwaardelijke vrijstelling van de bedrijfsopvolgingsregeling (FTV 2024/11)

Nieuwe EU-verordeningen: gevolgen voor de internationale schenk- en erfbelasting (Estate Planner Digitaal 2013/06)

LinkedIn
20-06-2013 | Categorie: Literatuur

Mr. M. de L. Monteiro

In Estate Planner Digitaal 2012/09 heeft Lhoëst in haar artikel ‘Recente en toekomstige ontwikkelingen in het internationaal huwelijksvermogens- en erfrecht; is er iets nieuws onder de zon?’ toekomstige regelgeving dienaangaande in de Europese Unie geschetst. Daarnaast is in de literatuur uitgebreid aandacht besteed aan de toekomstige Europese Huwelijksvermogensrechtverordening en de Europese Erfrechtverordening die op 17 augustus 2015 in werking zal treden. Op erf- en schenkbelastinggebied heeft de Europese Commissie op 15 december 2011 oplossingen aangedragen voor de problematiek van de grensoverschrijdende erfbelasting. In de door de Europese Commissie uitgebrachte documenten is niet ingegaan op de komende EU-verordeningen. In dit artikel gaat de auteur na of, en zo ja in hoeverre, de nieuwe internationaal privaatrechtelijke vertrekpunten nog een dispariteit in de schenk- en/of erfbelastingheffing tot gevolg hebben dan wel de huidige dispariteiten wegnemen of dempen.

Het online vakblad Estate Planner Digitaal verschijnt zes maal per jaar en bevat artikelen over actuele onderwerpen op het gebied van estate planning.

Naar literatuur overzicht


Naar boven

Wilt u beter adviseren over estate planning?
Meld u dan vandaag nog aan voor de meerdaagse opleiding Estate Planning Specialist

Uitgebreide Modellen Levenstestamenten
Completer dan ieder ander model, inclusief toelichting voor de levenstestateur

Kent u onze Estate Planning Tools al?
De meest geavanceerde reken- en datatoepassingen op de Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke Modellen Testamenten
Altijd up-to-date en inclusief een uitgebreide en heldere toelichting voor de testateur

Uniek in de markt: Aangifte Erfbelasting
Om op snelle, efficiënte en veilige wijze digitaal aangifte erfbelasting te kunnen doen

Twitter Linkedin